Zeilinstructie

De zeilcursussen Z1 eZ2 vinden in het voorjaar plaats. Het lesprogramma bestaat uit een zeilinstructie-lespakket, 3 theorielessen en 8 praktijklessen.

De Z1 cursus leidt op tot beginnend zeiler die in principe de basiservaring beheerst om als bemanning (fokkenmaat) op een valk te kunnen fungeren.

De Z2 cursus, voor aspirant-schippers die al het Z1 of CWO1 brevet bezitten, leidt op tot zelfstandig schipper. Met het Z2 brevet op zak mag je een polyvalk afschrijven om zo zelf met een polyvalk van De Hoop te gaan zeilen op de Vinkeveense plassen. 

De theorielessen zullen op een aantal dinsdagavonden op De Hoop gegeven worden en om 19:30 aanvangen. De praktijklessen vinden in de weekenden plaats, in polyvalken op de Vinkeveense plassen.

Daarnaast  is er de mogelijkheid voor degenen die wel zeilervaring hebben maar graag hun theoretische zeilkennis bij willen spijkeren om deel te nemen aan de 3 theorielessen Z2 en aan 1 praktijkles of de zeilclinic voor oud-cursisten Z1/Z2.

Zie voor uitgebreide informatie de nieuwsberichten  bij Nieuws op de website, Er zijn bescheiden kosten aan verbonden. Deze zijn in lijn gebracht met de kosten voor roeicursussen en komen geheel ten goede aan de zeilkas. Opgave kan via de Agenda

Voor vragen kan je contact opnemen met Stephen de Hasseth neliez.[antispam].@karzvdehoop.nl