Zeilinstructie

De zeilcursussen Z1 eZ2 vinden in het voorjaar plaats. Het lesprogramma bestaat uit een zeilinstructie-lespakket, 3 theorielessen en 8 praktijklessen.

De Z1-cursus leidt op tot beginnend zeiler die in principe de basiservaring beheerst om als bemanning (fokkenist) op een valk te kunnen fungeren.

De Z2-cursus, voor aspirant-schippers die al het Z1- of CWO1-brevet bezitten, leidt op tot zelfstandig schipper. Met het Z2-brevet op zak mag je een polyvalk afschrijven om zo zelf met een polyvalk van De Hoop te gaan zeilen op de Vinkeveense plassen. 

De theorielessen zullen op een aantal dinsdagavonden op De Hoop gegeven worden en om 19:30 uur aanvangen. De praktijklessen vinden in de weekenden plaats, in polyvalken op de Vinkeveense plassen.

Daarnaast  is er de mogelijkheid voor degenen die wel zeilervaring hebben maar graag hun zeilkennis bij willen spijkeren om deel te nemen aan de 3 theorielessen Z2 en aan 1 praktijkles of de zeilclinic voor oud-cursisten Z1/Z2.

Volg voor verdere informatie de berichten bij Nieuws en/of de Agenda op deze website, Er zijn bescheiden kosten aan de zeilinstructie verbonden. Deze zijn in lijn gebracht met de kosten voor roeicursussen en komen geheel ten goede aan de zeilkas. 

Voor vragen kan je contact opnemen met Stephen de Hasseth neliez.[antispam].@karzvdehoop.nl