Jeugdroeien

Roeien is de mooiste sport die er is – en je kan er jong mee beginnen! De Hoop heeft een enthousiaste groep jeugdroeiers waarin de laatste jaren extra wordt geïnvesteerd. In leeftijd variëren de jeugdleden van 10 tot 18 jaar. Naast de jeugdcommissaris in het bestuur is er een Jeugdcoördinator & hoofdcoach junioren in dienst: Lorenzo van Velzen. De inzet van iedereen die bij het jeugdroeien betrokken is, heeft in het recente verleden geleid tot successen bij de Holland Beker, de NK en het junioren WK.

Roeien bij de jeugd
Iedereen zonder ervaring begint met een proefmaand (zie onder Wil je lid worden?) en stroomt dan in de roei-instructie, daar leer je stap voor stap de basisbeweging van het roeien en ga je met een ploegje de Amstel op. Je oefent eerst met ervaren instructeurs rondom het vlot van De Hoop.
Heb je daarna de smaak te pakken en wil je aan wedstrijden proeven? Dan kan je in overleg met de jeugdcoördinator meedoen aan de districtswedstrijden, de DiNHo’s. Dit zijn regionale wedstrijden in District Noord-Holland. Hierbij race je met je trainingsmaatjes tegen ploegen van andere verenigingen om te zien wie het hardst gaat! Voor wie nog een stapje harder wil roeien, is er de Wedstrijdgroep, welke onder professionele begeleiding van de hoofdcoach junioren vijf tot acht keer per week traint.

Roei-instructie
Tweemaal per week wordt roei-instructie gegeven aan jeugdroeiers. Afhankelijk van het seizoen en weertype komen alle boottypen aan bod: van skiffs (smalle eenmansboten) tot C-vieren (brede viermansboten). Ervaren roeiers kunnen met een opleiding zelf roeiinstructeur worden en daarna aan hun minder ervaren leeftijdgenoten instructie geven.

Tijden roei-instructie* 
- Woensdag van 15:15-17:30 (wintertijd) en van 15.45-18:00 uur (zomertijd) 
- Zaterdag van 11:45-14:00 uur.
* Tijdens de schoolvakanties is er geen instructie. 

Jeugdwedstrijden
In de regio worden jeugdwedstrijden georganiseerd. De DiNHo’s zijn al genoemd, maar er zijn ook andere wedstrijden in de buurt. Dit zijn wedstrijden over relatief korte afstanden, vaak zo’n 200 meter. Je kunt meestal meedoen in een skiff, dubbeltwee of een vier. De wedstrijden worden georganiseerd door roeiverenigingen in en om Amsterdam en zijn altijd heel gezellig! Deelname aan deze wedstrijden wordt gecoördineerd door de jeugdcoördinator.

Wedstrijdgroep
Jeugdleden vanaf ongeveer 14 jaar kunnen wedstrijdroeier worden en deelnemen aan nationale en internationale wedstrijden. Ze worden begeleid door professionele en/of ervaren coaches met internationale ervaring. Trainingen bestaan uit roeien, indoortraining, ergometeren en voor sommigen krachttraining. Ook worden er trainingskampen georganiseerd in binnen- en buitenland.  

Jeugdroeikamp en andere activiteiten
Jaarlijks wordt het jeugdroeikamp georganiseerd door de jeugdcommissie. Naast het roeien is er dan ook tijd voor spelletjes, kampvuur en veel plezier! Behalve dit kamp zijn er meerdere feestelijke activiteiten voor de jeugd, als de lichtjestocht (in het donker door de Amsterdamse grachten!), een nieuwjaarsdiner, puzzeltochten en barbecues!

NSRF slotwedstrijden '17, complete Hoop 8

Nieuws jeugd

                            Naar nieuws 

 

Agenda jeugd

AUG
27
Coastal Junioren dag

Jeugd | ACRC IJburg

SEP
3
Jeugd Zomerkamp 3 & 4 september

Jeugd | 08:00 - 17:00

                            Naar agenda

jeugdkamp-2019
 

Wil je lid worden?

Als je kan zwemmen ben je vanaf de leeftijd van 10 jaar welkom bij De Hoop voor jeugdinstructie. Maandelijks is het mogelijk een kennismakingsperiode te starten. Deze bestaat uit 8 lessen verdeeld over 4 weken. Kosten hiervan zijn € 50,- Aanmelden hiervoor kan via www.ikwilroeien.amsterdam.nl. Dit is een Amsterdam-breed initiatief om de instroom voor jeugdige roeiers mogelijk te maken. Bij het aanmelden is het belangrijk dat je kiest voor K.A.R &;Z.V. De Hoop.

Heb je al roei-ervaring mail dan naar dguej.[antispam].@karzvdehoop.nl om te vragen naar de mogelijkheden om sneller in te stromen of kennis te maken.

 

Informatie

Voor vragen over lid worden is de commissaris jeugd te bereiken via dguej.[antispam].@karzvdehoop.nl

Voor informatie over het kamp, de lichtjestocht, barbecue en andere activiteiten voor de jeugd is de jeugdcommissie te bereiken via eissimmocdguej.[antispam].@karzvdehoop.nl.