Jeugdroeien

De Hoop heeft een enthousiaste groep van ongeveer 130 jeugdroeiers waarin de laatste jaren extra worden geïnvesteerd. In leeftijd variëren de jeugdleden van 10 tot 18 jaar. Naast de jeugdcommissaris in het bestuur is er een Jeugdcoördinator en hoofdcoach junioren in dienst: Lorenzo van Velzen. De inzet van iedereen die bij het jeugdroeien betrokken is heeft in het recente verleden geleid tot successen bij de Holland Beker, de NK en het junioren WK.

De jeugd is onderverdeeld in een drie-laagse pyramide structuur.

  • Iedereen zonder ervaring begint bij de Roei-instructie en leert stap voor stap de basisbeweging rondom het vlot van de Hoop. 
  • Daarna kan je doorstromen naar de Talentengroep. De talentengroep gaat in vaste ploeg langere afstanden roeien per training en traint specifieker naar wedstrijden toe.
  • Hierna komt de Wedstrijdgroep, welke onder goede begeleiding gemiddeld vijf keer per week traint. 

Roei-instructie
Gemiddeld wordt er tweemaal per week roei-instructie gegeven aan jeugdroeiers. Sara, de Jeugdcoördinator, deelt de roeiers in groepen in. In het voorjaar en in de zomer wordt er instructie gegeven in skiffs. In het najaar en in de winter wordt in ploegen en op ergometers geroeid. Ervaren roei(st)ers kunnen een opleiding krijgen tot roei-instructeur en daarna zelf aan hun minder ervaren leeftijdgenoten instructie geven. Jeugdleden mogen niet zonder een coach gaan roeien.

Tijden (buiten schoolvakanties):

  • Woensdagmiddag van 15:15-17:30 (wintertijd) en van 16:00-18:00 (zomertijd).
  • Zaterdagmiddag van 11:45-14:00

Jeugdleden van 10-14 jaar kunnen deelnemen aan jeugdwedstrijden. Dit zijn wedstrijden over relatief korte afstanden, vaak zo’n 200 meter. Je kunt meedoen in een skiff, dubbeltwee of een vier. De wedstrijden worden georganiseerd door roeiverenigingen in en om Amsterdam en zijn altijd heel gezellig. Deelname aan deze wedstrijden wordt gecoördineerd door de Jeugdcoördinator.

Talentengroep
Alle jeugdleden die snel doorhebben hoe je moet roeien zijn welkom in de Talentengroep. Deze groep wordt door wedstrijdroeiende studenten begeleidt en heeft als doel om nog sneller en efficiënter te leren roeien. Zij trainen specifiek naar wedstrijdjes toe. Deze trainingen zijn ook altijd wat langer van duur/afstand.

Wedstrijdgroep
Jeugdleden van 14-18 jaar kunnen wedstrijdroeier worden en deelnemen aan nationale en internationale wedstrijden. Hiervoor zijn er een meisjes en een jongens groep, welke door ervaren coaches worden begeleidt. Deze groepen trainen minimaal vier keer per week. Trainingen bestaan uit roeien, indoor en ergometeren.  

Wil je lid worden?
Als je kan zwemmen ben je vanaf de leeftijd van 10 jaar welkom bij De Hoop voor jeugdinstructie. Driemaal per jaar is er een gezamenlijke introductie, waarbij alle nieuwe jeugd samen leert roeien. Deze drie instroommomenten zijn begin januari, begin april en de gehele maand september en oktober. Je kan je voor deze introductie via onderstaand emailadres aanmelden. Mocht je al ervaring hebben in het roeien, kan je het gehele jaar instromen! Na 3 maal meedoen om kennis te maken kan je, in overleg met je ouders, besluiten om jeugdlid te worden.

Voor vragen en aanmelden voor de introductie kan je een mail sturen naar dguej.[antispam].@karzvdehoop.nl

Als je kennis komt maken, kunnen we je meer informatie geven zoals informatie over contributie, eventueel bijkomende kosten voor wedstrijden, enzovoort.

Jeugdroeikamp
Jaarlijks wordt ook een jeugdroeikamp georganiseerd. Naast het roeien is er dan ook tijd voor spelletjes, kampvuur en veel plezier!

Jeugdbestuur & Jeugdcommissie
De Hoop heeft een Jeugdbestuur dat bestaat uit jeugdleden die leuke activiteiten voor de jeugd organiseren. Bijvoorbeeld meehelpen met het jeugdkamp en de barbeque. U kunt in contact komen met het jeugdbestuur door een mail te sturen naar ruutsebdguej.[antispam].@karzvdehoop.nl

Naast het jeugdbestuur is er ook een Jeugdcommissie die zich bezighoudt met de instructie, met de organisatie van de jeugdwedstrijden en met activiteiten als het kamp, de lichtjestocht en de zomer-barbecue. In de jeugdcommissie zitten leden maar ook bijvoorbeeld ouders van jeugdroeiers.

 
Wedstrijdjunioren van de Hoop, seizoen '17/18
als-hooproeister-behaalt-anne-fischer-3e-van-links-zilver-bij-wk-junioren
jeugdroeisters-in-hooptenue
NSRF slotwedstrijden '17, complete Hoop 8