Jeugdroeien

De Hoop heeft een enthousiaste groep van ongeveer 130 jeugdroeiers waarin de laatste jaren extra wordt geïnvesteerd. In leeftijd variëren de jeugdleden van 10 tot 18 jaar. Naast de jeugdcommissaris in het bestuur is er een Jeugdcoördinator & hoofdcoach junioren in dienst: Lorenzo van Velzen. De inzet van iedereen die bij het jeugdroeien betrokken is, heeft in het recente verleden geleid tot successen bij de Holland Beker, de NK en het junioren WK.

De jeugd is onderverdeeld in een drie-laagse pyramidestructuur:

  • Iedereen zonder ervaring begint bij de roei-instructie en leert stap voor stap de basisbeweging rondom het vlot van De Hoop. 
  • Daarna kan je doorstromen naar de Talentengroep. De talentengroep roeit in een vaste ploeg langere afstanden per training en traint specifieker naar wedstrijden toe.
  • Hierna komt de Wedstrijdgroep, welke onder goede begeleiding gemiddeld vijf keer per week traint. 

Roei-instructie
Gemiddeld wordt er tweemaal per week roei-instructie gegeven aan jeugdroeiers. In het voorjaar en in de zomer wordt er instructie gegeven in skiffs. In het najaar en in de winter wordt in meermansboten en op ergometers geroeid. Ervaren roei(st)ers kunnen een opleiding krijgen tot roei-instructeur en daarna zelf aan hun minder ervaren leeftijdgenoten instructie geven. Jeugdleden mogen niet zonder een coach roeien. Tijden roei-instructie (buiten schoolvakanties):

  • Woensdagmiddag van 15:15-17:30 (wintertijd) en van 16:00-18:00 (zomertijd).
  • Zaterdagmiddag van 11:45-14:00 uur.

Jeugdwedstrijden
Jeugdleden van 10-14 jaar kunnen deelnemen aan jeugdwedstrijden. Dit zijn wedstrijden over relatief korte afstanden, vaak zo’n 200 meter. Je kunt meedoen in een skiff, dubbeltwee of een vier. De wedstrijden worden georganiseerd door roeiverenigingen in en om Amsterdam en zijn altijd heel gezellig. Deelname aan deze wedstrijden wordt gecoördineerd door de Jeugdcoördinator.

Talentengroep
Alle jeugdleden die snel doorhebben hoe je moet roeien zijn welkom in de Talentengroep. Deze groep wordt door wedstrijdroeiende studenten begeleid en heeft als doel om nog sneller en efficiënter te leren roeien. Zij trainen specifiek naar wedstrijdjes toe. Deze trainingen zijn ook altijd wat langer van duur/afstand.

Wedstrijdgroep
Jeugdleden van 14-18 jaar kunnen wedstrijdroeier worden en deelnemen aan nationale en internationale wedstrijden. Hiervoor zijn er een meisjes- en een jongensgroep, welke door ervaren coaches worden begeleid. Deze groepen trainen minimaal vier keer per week. Trainingen bestaan uit roeien, indoortraining en ergometeren.  

Jeugdroeikamp
Jaarlijks wordt ook een jeugdroeikamp georganiseerd. Naast het roeien is er dan ook tijd voor spelletjes, kampvuur en veel plezier!

Jeugdcommmissie & jeugdbestuur
De jeugdcommissie houdt zich bezig met de instructie, de organisatie van de jeugdwedstrijden en met activiteiten als het kamp, de lichtjestocht en de zomerbarbecue. In de jeugdcommissie zitten leden maar ook ouders van jeugdroeiers. Ze zijn te bereiken via eissimmocdguej.[antispam].@karzvdehoop.nl.
Het jeugdbestuur bestaat uit jeugdleden die leuke activiteiten voor de jeugd organiseren, zoals meehelpen met het jeugdkamp en de barbecue. 

Wil je lid worden?

Als je kan zwemmen ben je vanaf de leeftijd van 10 jaar welkom bij De Hoop voor jeugdinstructie. 
Maandelijks is het mogelijk een kennismakingsperiode te starten. Dit bestaat uit 8 lessen verdeeld over 4 weken. Kosten hiervan zijn 50,- Aanmelden hiervoor kan via www.ikwilroeien.amsterdam.nl. Dit is een Amsterdam-breed initiatief om de instroom voor jeugdige roeiers mogelijk te maken. Bij het aanmelden is het belangrijk dat je kiest voor K.A.R &;Z.V. De Hoop.

Heb je al roei-ervaring mail dan naar dguej.[antispam].@karzvdehoop.nl om te vragen naar de mogelijkheden om sneller in te stromen of kennis te maken. Ook voor evenuele andere vragen over het lid worden is de commissaris jeugd te bereiken via dguej.[antispam].@karzvdehoop.nl

                            Naar nieuws 

 

Agenda jeugd

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria

                            Naar agenda

 
Wedstrijdjunioren van de Hoop, seizoen '17/18
 
jeugdkamp-2019
 
NSRF slotwedstrijden '17, complete Hoop 8