Lid worden

De Koninklijke Amsterdamsche Roei- en Zeilvereeniging De Hoop verwelkomt graag nieuwe leden. De vereniging is gehuisvest op een schitterende locatie aan de Amstel, midden in Amsterdam met een prachtig groot zonneterras aan het water. 

Introductiebijeenkomsten
De Nieuwe Ledencommissie organiseert introductiebijeenkomsten

  • elke 1e zondag van de maand om 12.00 uur* en
  • 10 dagen later op woensdagavond om 20.00 uur* 
  • voor roeiers en zeilers met of zonder ervaring die overwegen lid te worden van De Hoop
  • Locatie: in de kleine sociëteit – boven, rechts in de grote sociëteit..
  • Het is alleen mogelijk om je persoonlijk in te schrijven. Wel kun je het inschrijfformulier alvast downloaden. De inschrijving wordt schriftelijk bevestigd.

* Let op: soms kan een introductiebijeenkomst niet plaatsvinden i.v.m. evenementen, feestdagen of om andere redenen. Zie altijd de Agenda voor de data! 

Onervaren roeiers

  • Roeien vereist een intensieve begeleiding. Ieder nieuw lid zonder roei-ervaring wordt direct ingedeeld voor de basisinstructie (S1): twee maanden lang twee maal per week 1,5 uur les. Kijk voor de lesmogelijkheden bij Instructie
  • Tijdens de inschrijving wordt verteld of er op dat moment een instructiewachtlijst is. Pas vanaf de eerste les is contributie verschuldigd. Het inschrijfformulier voor de lessen kun je alvast downloaden en meenemen naar de bijeenkomst.

Ervaren roeiers

  • Ervaren roeiers dienen op zondag direct na de bijeenkomst (rond 13 uur) voor te roeien, teneinde hun bevoegdheid te laten bepalen (n.b. roeikleding aan of meenemen). Al naar gelang de roei-ervaring wordt permissie om te roeien in bepaalde type boten afgegeven. Vanaf die dag is het lidmaatschap verschuldigd.
  • Voor ervaren roeiers die de bijeenkomst op woensdagavond bijwonen: zij dienen op dat moment een afspraak te maken om voor te roeien (Normaliter is dat op de eerste zondag van de maand om 13.00 uur)
  • Nieuwe leden met veel wedstrijd roei-ervaring hoeven in beginsel niet voor te roeien. I.o.m. de commissaris wedstrijdroeien wordt de roeibevoegdheid toegekend.

Contributie
Het eerste jaar van het lidmaatschap wordt een proportioneel gedeelte van de contributie betaald (afhankelijk van het resterend aantal maanden) en naast contributie ook eenmalig entreegeld, waarna je als nieuw lid een voucher van € 25,- ontvangt voor aanschaf van roeikleding bij Roeigoed. Zie verder bij Contributie

Activiteiten
Nieuwe leden worden direct uitgenodigd voor alle verenigingsactiviteiten (Agenda), zoals tweemaal per jaar het nieuwe ledendiner, het wekelijkse instaproeien (Equipe) en het ploegendiner.

Ploeg
De Nieuwe Ledencommissie helpt nieuwe leden op weg om een ploeg te vinden of om ploegen te formeren.

Vragen
Voor vragen  en verdere informatie kun je per e-mail terecht bij de Nieuwe Ledencommissie.

Jeugd

Jeugd is vanaf 10 jaar welkom. Zie voor informatie over introductie en instroommomenten de pagina Jeugdroeien.

 
de-hoop-tijdens-de-amstelbeker-wedstrijd-2011
 
toerroeiers-van-de-hoop-trekken-er-op-uit