Toerroeien

Toertochten

De Hoop organiseeert diverse tochten voor leden, zowel in de zomer als de winter. Bijvoorbeeld:

  • Op Hemelvaartsdag: het Dauwroeien; vroeg uit de veren en roeien door de grachten in de stille, nog slapende stad. Na terugkeer samen ontbijten in De IJsbreker.
  • In juni de Kortste nachttocht in samenwerking met de andere burgerroeiverenigingen. Een rondje ronde Hoep in de nacht met licht. Onderweg pauze in de Waver, geheel verzorgd door de Amstelgeuzen. s’ Nachts soep bij RIC.
  • In januari het Amsterdam Lightfestival; samen met vele boten van andere Amsterdamse roeiverenigingen; na afloop buffet op De Hoop.

Nadere informatie volgt tijdig voor elke tocht in de ePunt en op de website. Voor verdere vragen kan je de commissie toerroeien mailen, via neieorreot.[antispam].@karzvdehoop.nl.

Ook kan ieder lid kan zelf - met ploeggenoten, vrienden, familie of met wie dan ook - leuke tochten verzinnen overal in Nederland en ook in het buitenland. Boten van De Hoop zijn beschikbaar en als je wat verder weg wil, een botenwagen kunnen we altijd voor je regelen.

Kijk eens op de website van Toerplatform, daar vind je een groot aantal toertochten en allerlei gegevens. Je moet over enige roeitechniek en een zekere stuurervaring beschikken om mee te kunnen doen. Ook heeft een ploeg die een langere afstand roeit een ‘zekere’ ‘klik’ nodig.

Verder zijn er tochten die andere Amsterdamse verenigingen organiseren:

  • Midwintermarathon van RIC, eind december.
  • Amstelmarathon van de Amstel na de Twee-Head 
  • Nationale Avondtocht met een rijsttafel bij de Amstel 

Buitenland

De KNRB organiseert  meerdaagse tochten: Op de KNRB website kun je het botenwagenproject vinden. Dit houdt in dat gedurende de maanden juni, juli en augustus op een aantal plaatsen in het buitenland een botenwagen staat met twee wherry’s erop. Die kunnen gehuurd worden. Voor de rest moet je zelf reis en verblijf regelen.

Bijzondere vermeldingen verdienen de internationale FISA tocht op het Lago Maggiore in Italië en de Vogalonga op de lagune van Venetië resulterend in een triomfantelijke grandioze vaart door het Canal Grande. Meer informatie op toerplatform.nl.

Marathon 

Wie zin heeft in een pittig stukje, en in zo hard mogelijk doorroeien, is er uiteraard de Elfstedenroeimarathon – een estafettemarathon van Leeuwarden naar Leeuwarden (210 km).  

Zelf op stap?

Voor wie er op eigen gelegenheid op uit wil, zijn er natuurlijk in eerste instantie onze eigen wherry’s. Niet alleen voor een paar uurtjes of een dagje in of rond Amsterdam, maar wie wil kan ook voor meerdaagse tripjes over een boot beschikken. Overleg even met de Commissaris Roeien, Paula de Jonge.