Zeilnieuws

Geplaatst op 12-06-2022  -  Categorie: Zeilen  -  Auteur: Zeilcommissie: Dick, Stephen, Eduard en Cilia
De woensdag-avond competitie met de valken op Vinkeveen is in volle gang. Wil je een keer meemaken wat dat eigenlijk inhoudt, zo'n competitie? Vaar een keer mee! Wel goed humeur en goede kleding mee, en even laten weten dat je komt en of je al kunt zeilen of niet. Jachthaven Bon is slechts 15 minuten rijden vanaf de Hoop, en je kunt altijd wel met iemand meerijden als je zelf geen vervoer hebt. Na afloop is er een drankje in de gezellige pub in Vinkeveen of op het terras aldaar.
 
Equipezeilen – 18/6 en 25/6
Zaterdagmiddagen 18 en 25 juni is er weer Equipe-instapzeilen met de polyvalken in Vinkeveen. Een mooie gelegenheid voor recente Z2-ers om ervaring op te doen. 13:00 uur verzamelen voor het restaurant op Jachthaven ‘Bon’ in Vinkeveen. Om 16:00 uur terug in de haven. Je moet je aanmelden in de sportsplanner; zit je daar nog niet in mail dan naar eissimmocliez.[antispam].@karzvdehoop.nl.
 
De 'de Hoop Najaarstocht' wordt gevaren in het weekend van 3/4 september. Deze tocht voor kajuitboten wordt momenteel uitgestippeld, en zal afhankelijk van het weer en het getij ons over het IJsselmeer, de Wadden en de Noordzee voeren. Schippers met boot en crew kunnen zich nu al aanmelden, zodat we in de havens van bestemming en restaurants kunnen reserveren. Ook schippers zonder bemanning en bemanning zonder schipper kunnen zich melden. We kunnen een matching niet garanderen, maar als we weten van jouw interesse, kunnen we kijken wat we mogelijk kunnen maken!
 
De jaarlijkse Copa de Hoop (feestelijke clubwedstrijd van de Hoop teams op Vinkeveen, waarbij we met 8 boten strijden om de Copa de Hoop) is op zaterdag 17 september. Wil je hierbij zijn, schrijf je in bij de eissimmocliez.[antispam].@karzvdehoop.nl
 
Deze mooie dagen wordt er veel gezeild. Dit weekend vindt de voorjaarstocht plaats, die de schippers en hun bemanning buitengaats zal brengen; de laatste berichten kwamen van Texel. We zien uit naar hun foto's en verslag! Ook zijn er verschillende de Hoop-leden mee met de wedstrijd voor boeiers, tjotters, Friese jachten en GWS schouwen bij de Koninklijke Zeilvereniging Oostergoo in Friesland. 
 
Voor de zeilcommissie zoeken we nog uitbreiding. Vind je het leuk om mee te werken aan een actief programma met instructie, tochten, trainen, en wedstrijden? Stuur ons een mailtje, en we maken graag kennis!