Zeilnieuws: Voorjaarstocht, Wo-avond & Equipe

Geplaatst op 22-05-2022  -  Categorie: Zeilen  -  Auteur: Dick Buitelaar, Stephen de Haseth (zeilcommissie)
Buitengaats – 11/6 en 12/6
De zeilcommissie nodigt Hoopleden met een kajuitzeiljacht uit om zaterdag 11 en zondag 12 juni deel te nemen aan een tocht op groot water. Met eigen bemanning al of niet Hoopleden. Verzamelen: vrijdagavond 10 juni in Makkum. Vertrek: zaterdagochtend 11 juni vroeg naar Vlieland, Terschelling of Texel, afhankelijk van de wind en getij. Huiswaarts: zondag 12 juni.
Aanmelden: Het verzoek je aan te melden bij eissimmocliez.[antispam].@karzvdehoop.nl met vermelding van de scheepsnaam en het aantal bemanningsleden zodat voor de zaterdagavond en zonodig voor de vrijdagavond een restaurant geregeld kan worden. In de onderwerpbalk graag ‘De Hoop Buitengaats’.
 
Equipezeilen – 28/5 en 4/6
Zaterdagmiddag 28 mei en 4 juni is er weer equipezeilen. Een mooie gelegenheid voor recente Z2-ers om ervaring op te doen. Je moet wel aangemeld zijn bij de sportsplanner Equipezeilen en aangegeven hebben dat je van de partij bent. Op basis daarvan reserveren we de boten. 13:00 uur verzamelen voor het Restaurant op de Jachthaven ‘Bon’. Om 16:00 uur terug in de haven. Mail voor informatie over het zeilen bij De Hoop naar eissimmocliez.[antispam].@karzvdehoop.nl.
 
Woensdagavond zeilwedstrijdzeilen
De officiële, door Bon georganiseerde, woensdagavond zeilwedstrijden te Vinkeveen zijn weer begonnen. Afgelopen woensdag deden 12 polyvalken mee. Het wedstrijdschema voor dit seizoen is als volgt: 01/06, 08/06, 15/06 (reserve), 22/06, 29/06, 13/07, 20/07, 24/08, 31/08. 07/09 (reserve), 11/09 (sluitingswedstrijden).
 
De start is ter hoogte van de starttoren op de grote plas. Het eerste waarschuwingssignaal voor de start wordt rond 19:20 gegeven. Om tijdig bij de startlijn te kunnen zijn, dienen wij ons rond 18.45 uiterlijk richting de startlijn te begeven, vooral als er weinig wind staat.
 
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via eissimmocliez.[antispam].@karzvdehoop.nl. Als je dan meteen even het mobiele nummer en emailadres doorgeeft waarop wij je kunnen bereiken, dan voegen we je toe aan de Woensdagavondwedstrijden appgroep en de bijhorende Sportsplanner pagina. Voor de wedstrijden gaan wij uit van 2 zeilers per polyvalk. Bij overaanmeldingen zullen wij proberen geïnteresseerden zo goed als mogelijk te verdelen over de avondwedstrijden. Al zijn de wedstrijden redelijk laagdrempelig, je wordt wel geacht de basis zeilvaardigheden goed te beheersen en de wedstrijdbepalingen aandachtig te hebben doorgenomen. Deze zullen je na aanmelding toegestuurd worden.