Zeilnieuws: Corona- en andere regels

Geplaatst op 17-05-2020  -  Categorie: Zeilen  -  Auteur: Dick Buitelaar, Stephen de Haseth
Naast de recentelijk aangeschafte (al bestaande) polyvalk Douwe Aukes ligt sinds deze week ook de gloednieuwe polyvalk Dop en Nell ter afschrijving in Vinkeveen. Een prachtige boot geschonken door Hoop-lid Richard Logger. De polyvalk is vernoemd naar zijn ouders Dop en Nell Logger. In juni zullen op een gepast moment beide boten gedoopt worden. 
Voor het afschrijven van een van de vier polyvalken moet men minstens de bevoegdheid Z2 bezitten. Voor de gloednieuwe polyvalk Dop en Nell en voor de Douwe Aukes is naast de Z2 bevoegdheid ook enkele jaren zeilervaring vereist. Kortom deze boten zijn gereserveerd voor de ervaren zeiler. Bent u pas relatief kort in het bezit van de Z2 bevoegdheid, schrijf dan de Iolair of de Orel af. Ook uitstekende boten!   
Twee personen per polyvalk, maximaal vijf mits deze personen tot hetzelfde huishouden behoren. En natuurlijk met inachtneming van de RIVM-regels. In iedere boot ligt ook een spuitfles met reinigingsalcohol. Zie ook het Zeilprotocol.

De Z2 bevoegdheid is toegekend aan de Hoop-leden Erik de Rijk, David de Meij, David Richert en Jan Willem van Brummelen.
Voor het behalen van een bevoegdheid: mail naar neliez.[antispam].@karzvdehoop.nl