Zeilmededelingen

Geplaatst op 21-04-2019  -  Categorie: Zeilen  -  Auteur: Stephen de Haseth

Training wedstrijdzeilen
Wil je je zeilkennis opfrissen, zoals zeiltrim, varen met gennakker, navigeren op open water, passeren van een sluis, aanmeren in de box, motormanouvreren of zelfs wedstrijdervaring opdoen? Marc Eriks biedt zeiltraining aan op zijn Optio, een 9m daysailer, vanuit Medemblik. De zeiltraining is van individueel tot max. 4 personen. Een sessie omvat 4 uur zeilen en een pauze van 45 minuten. De kosten zijn €30 pp.   

HT Race – 16 en 17 mei a.s. / eventueel vaste wedstrijd op de wedstrijdkalender
De Harlingen-Terschelling Race 2019 wordt dit jaar gevaren op 16 en 17 mei. De HT Race is een begrip in de Nederlandse zeilwereld en kenmerkt zich door het feit dat in deze race zowel de ervaren wedstrijdzeiler aan de start verschijnt, als de toerzeiler die het leuk vindt om een keer een wedstrijd te zeilen of onder begeleiding de oversteek waagt naar Terschelling. Dit jaar doen er twee jachten met Hoopleden mee. Wellicht dat wij de HT Race als vast agendapunt op kalender van De Hoop gaan zetten. Voor dit jaar is het wellicht te kort dag, maar schippers die interesse hebben om wellicht volgend jaar mee te doen, worden verzocht dit te laten weten via neliez.[antispam].@karzvdehoop.nl.    
 
Voorjaarstocht voor kajuitzeiljachten / Opstappen op de Zeiltjalk “De Vlieter”
In het weekend van 17, 18 en 19 mei organiseert de afdeling buitengaats van De Hoop de voorjaarszeiltocht voor jachteigenaren op het IJsselmeer en de Wadden. Het getij is dat weekend ideaal voor een tocht naar bijvoorbeeld Vlieland of Terschelling.
Wij helpen graag bij het bijeenbrengen van vraag en aanbod van opstappers. Om meer opstappers te kunnen plaatsen, is dit jaar ook de Zeiltjalk, “De Vlieter”; www.vlieter.nl afgehuurd met plaats voor 12 man/vrouw. Je hebt overigens niet persé zeilervaring nodig om op te stappen op de Vlieter. De kosten voor De Vlieter zijn €200 p.p. incl. 2 overnachtingen aan boord, haven- en liggelden, proviand en eten aan boord; excl. 1x gezamenlijk diner met alle deelnemers aan wal.
De kosten voor opstappers op een kajuitzeiljacht (proviand, haven- en liggelden en bijkomende kosten) worden verdeeld over de bemanning op het desbetreffende kajuitzeiljacht. Schippers worden traditioneel vrij gehouden van de kosten voor het gezamenlijk diner aan wal.
Op deze voorjaarstocht is het Reglement voor Zeiltochten van De Hoop van toepassing.
Aanmelden en betalen:  
Per email: neliez.[antispam].@karzvdehoop.nl, ovv ‘Opstapper Voorjaarstocht’ dan wel ‘Opstapper De Vlieter’, je naam, mobielnummer en emailadres.
De betaling van € 200 tbv opstappen op De Vlieter, SVP overmaken naar rekeningnr. NL08 FVLB 0225943913 tnv D.R. Buitelaar ovv ‘Opstapper De Vlieter’ en je naam.