Zeilcommissie 6/5

Geplaatst op 06-05-2018  -  Categorie: Zeilen  -  Auteur: Stephen de Haseth

Afschrijven van polyvalken

De polyvalken kunnen vanaf 7 mei weer afgeschreven worden via de afschrijfsite van De Hoop. Een polyvalk kan of voor de ochtend (tot 13:00) of voor de middag (vanaf 13:00) afgeschreven worden.

Z2-zeilkwalificatie vereist

Met ingang van dit zeilseizoen is minimaal een Z2-zeilkwalificatie vereist om een polyvalk te kunnen afschrijven. Indien u meent daarvoor in aanmerking te komen omdat u reeds een vergelijkbaar zeilbrevet heeft (bijv. CWO 2) of reeds in het verleden een zeilcursus bij De Hoop gevolgd heeft, wordt u verzocht contact op te nemen met de Zeilcommissie via e-mail. De Zeilcommissie zal dan beoordelen of u reeds direct in aanmerking komt voor de Z2 zeilkwalificatie of dat u eerst een keer moet voorzeilen.

Zeilpuzzeltocht / Voorjaarszeiltocht

Meer informatie over de Zeilpuzzeltocht van 19/5, de Voorjaarszeiltocht van 8-10/6 en andere zeilactiviteiten treft onder de Hoop Agenda aan op de website. Aanmelden via de email.

Terugblik zeilclinic 6/5

Onder grote belangstelling heeft een enthousiaste groep van De Hoop deelgenomen aan de Zeilclinic in het kader van het lustrumjaar van De Hoop. De deelnemers hebben kennis kunnen maken met de polyvalken van De Hoop en de thuishaven van de polyvalken, Jachthaven Bon te Vinkeveen. Tijdens de clinic zijn onder meer het op- en aftuigen, het bedienen van fok en grootzeil en uiteraard het zeilen zelf aan bod gekomen. De dag werd afgesloten met een geanimeerde borrel op het terras van restaurant Bon. Diverse deelnemers hebben te kennen gegeven belangstelling te hebben voor de zeilopleidingen van De Hoop en zeker te willen deelnemen aan de volgende lustrumzeilactiviteit, te weten de Zeilpuzzeltocht van 19 mei.