Zeilcommissie 31/3

Geplaatst op 01-04-2019  -  Categorie: Zeilen  -  Auteur: Stephen de Haseth

Training wedstrijdzeilen

Wil je je zeilkennis opfrissen, zoals zeiltrim, varen met gennakker, navigeren op open water, passeren van een sluis, aanmeren in de box, motormanouvreren of zelfs wedstrijdervaring opdoen? Marc Eriks biedt zeiltraining aan op zijn Optio, een 9m daysailer, vanuit Medemblik. De zeiltraining is van individueel tot max. 4 personen. Een sessie omvat 4 uur zeilen en een pauze van 45 minuten. De kosten zijn €30 pp. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via neliez.[antispam].@karzvdehoop.nl.   

HT Race – 16 en 17 mei a.s. / eventueel aansluitend deelname aan Voorjaarstocht 

De Harlingen-Terschelling Race 2019 wordt dit jaar gevaren op 16 en 17 mei. De HT Race is een begrip in de Nederlandse zeilwereld en kenmerkt zich door het feit dat in deze race zowel de ervaren wedstrijdzeiler aan de start verschijnt, als de toerzeiler die het leuk vindt om een keer een wedstrijd te zeilen of onder begeleiding de oversteek waagt naar Terschelling. Marc Eriks doet mee met zijn Optio en zoekt nog bemanning De kosten voor deelname worden omgeslagen over de bemanning en omvatten inschrijving HT Race, transport eten/drinken, overnachting in B&B op Terschelling. Aansluitend op de HT Race kan er aangehaakt worden aan de Voorjaarstocht voor kajuitzeiljachten (zie ook hierna). De kosten voor aansluitend meezeilen met de Voorjaarstocht omvatten in principe proviand en een 2e overnachting in een B&B op een eiland. De voorjaarstocht start dan vanaf Harlingen. In totaal worden de kosten voor deelname aan de HT Race en Voorjaarstocht beraamd op zo’n €175. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via neliez.[antispam].@karzvdehoop.nl. Graag daarbij aangeven of de interesse alleen de HT Race betreft of ook de aansluitende Voorjaarstocht voor kajuitzeiljachten.    

Instructeurs gezocht voor de praktijklessen Z1 en Z2 (herhaalde oproep)

Zeilers met ruime praktijkervaring (en het liefst ook met het geven van zeillessen) die één of meerdere dagen willen helpen bij de praktijklessen in april/ begin mei worden verzocht om contact op te nemen via neliez.[antispam].@karzvdehoop.nl.

Voorjaarstocht voor kajuitzeiljachten / Opstappen op de Zeiltjalk “De Vlieter”

In het weekend van 17, 18 en 19 mei organiseert de buitengaats afdeling van De Hoop de voorjaarszeiltocht voor jachteigenaren op het IJsselmeer en de Wadden. Het getij is dat weekend ideaal voor een tocht naar bijvoorbeeld Vlieland of Terschelling.

Wij helpen graag bij het bijeenbrengen van vraag en aanbod van opstappers. Om meer opstappers te kunnen plaatsen, is dit jaar ook de Zeiltjalk, “De Vlieter”; www.vlieter.nl afgehuurd met plaats voor 12 man/vrouw. Je hebt overigens niet persé zeilervaring nodig om op te stappen op de De Vlieter  De kosten voor De Vlieter zijn €200 p.p. incl. 2 overnachtingen aan boord, haven- en liggelden, proviand en eten aan boord; excl. 1x gezamenlijk diner met alle deelnemers aan wal.

De kosten voor opstappers op een kajuitzeiljacht (proviand, haven- en liggelden en bijkomende kosten) worden verdeeld over de bemanning op het desbetreffende kajuitzeiljacht. Schippers worden traditioneel vrij gehouden van de kosten voor het gezamenlijk diner aan wal.

In aanvulling op de genoemde opstap mogelijkheden, komt er nog de mogelijkheid van opstappen op de daysailer van Marc Eriks bij. Deze vertrekt zaterdag vanuit Harlingen. Voor meer informatie zie aankondiging HT Race hierboven. Op deze voorjaarstocht is het Reglement voor Zeiltochten van De Hoop van toepassing.

Aanmelden en betalen:   

Per email: neliez.[antispam].@karzvdehoop.nl, ovv ‘Opstapper Voorjaarstocht’ dan wel ‘Opstapper De Vlieter’, je naam, mobielnummer en emailadres.

De betaling van € 200 tbv opstappen op De Vlieter, SVP overmaken naar rekeningnr. NL08 FVLB 0225943913 tnv D.R. Buitelaar ovv ‘Opstapper De Vlieter’ en je naam.