Winter-update wedstrijdroeiende junioren

Geplaatst op 17-01-2021  -  Categorie: Jeugd  -  Auteur: Lorenzo van Velzen
Vorige week zondag stond de tweede skifftraining met tijdregistratie van dit seizoen op het programma - deze ging uiteindelijk niet door, maar dat was voor onze junioren geen reden om niet te knallen!
De afgelopen keer (8 nov. j.l.) hebben we - met dank aan de organisatie van de ploegencommissie - al goede resultaten mogen zien van onze jongens en meiden. Na deze prestatie over iets minder dan 2 kilometer is de groep doorgegaan op de ingeslagen weg: er is in de zaal, op de ergometer, fiets, loopschoenen, yogamat en natuurlijk in de boot tussen de 5 en 7 maal per week stevig doorgetraind. Zeker en vast ook in de kerstvakantie, waar op oudjaarsdag afstandsrecords zijn verbroken: noemenswaardig is de training van Morris Walkate en Reijer ter Laak - respectievelijk 17 en 15 jaar oud - naar Nes a/d Amstel voor een totaal van 27+ kilometer in de skiff!
Al dat werk (sinds 15 december vaker in de boot, rondjes Plantagebuurt en retourtjes Driemond inbegrepen) betaalde zich op 10 januari uit: de junioren hebben onderling de geplande skifftraining met tijdregistratie verroeid - over hetzelfde traject als op 8 november - en dit betekende voor alle aanwezigen een personal best.

2021 is dus begonnen met een goede generale repetitie voor de volgende clubspar - en hopelijk snel eens een nationale wedstrijd!