Wijzigingen Afschrijven, Gladheid, Materiaal (Liteboat)

Geplaatst op 17-01-2021  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: John Graham, Commissaris Materieel
Koud weer
Bij koud weer kan het vlot glad zijn. Naast de opgerolde tapijten die neergelegd kunnen worden (let op, want ook de tapijten kunnen wegglijden) staan er ook emmers zout. In principe staan ze bij de loodsdeuren. Mocht dit niet het geval zijn dan vind je in loods 1 aan de linkerkant, net voorbij de interne deur naar de werkplaats een grote bak met emmers zout.
  
Afspoelen boot
Na afloop van het roeien is het belangrijk dat men de boot even spoelt, voordat de boot drooggemaakt wordt. Dit kan met de slang of met de gieter. Dit helpt de ergste viezigheid te verwijderen. Doe dat nooit binnen. De vloer wordt dan nat en kan zo erg glad worden.
 
Afschrijven vóór Zonsopkomst
Wij hebben met eCaptain een aanpassing van het afschrijfprogramma afgesproken, waardoor het binnenkort mogelijk zal zijn om een boot een kwartier vóór zonsopkomst af te schrijven en een boot tot een kwartier ná zonsondergang te gebruiken. Dan is het meestal licht genoeg om veilig te roeien. Indien het weer zodanig is dat het toch te donker is dan moet je wachten tot het voldoende licht is. Wij hopen dat deze aanpassing snel geregeld wordt.
 
Liteboats
De nieuwe Liteboat is gedoopt tot 'Zephyr' en is nu in de vaart. De leen-Liteboat (een korter en breder type) kan ook afgeschreven worden. We vernemen graag de ervaringen met deze boten (graag per email aan leeiretam.[antispam].@karzvdehoop.nl). De Zephyr is door een schenking van drie leden gefinancierd. Een aantal leden heeft al laten weten interesse te hebben in het doen van een schenking voor een tweede Liteboat. Andere geïnteresseerden kunnen ook een email sturen aan leeiretam.[antispam].@karzvdehoop.nl