Wherry-wedstrijd Abcoude-Amsterdam 11/10 (ook C-boten)

Geplaatst op 20-09-2020  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Frans Göbel, voorzitter Comité voor Wherrywedstrijden, en Paula de Jonge

Keerboei-wedstrijd Abcoude-Amsterdam voor C-boten en wherry's
Op zondag 11 oktober 2020 zal de traditionele jaarlijkse wedstrijd Abcoude-Amsterdam worden geroeid. Een ideale gelegenheid voor roeiers in C-materiaal of wherry’s om de krachten te meten met roeiers van andere verenigingen. Door corona-omstandigheden kunnen heel veel wedstrijden dit jaar geen doorgang vinden, maar het bestuur van het Comité voor Wherrywedstrijden heeft toch mogelijkheden gevonden om deze wedstrijd te laten doorgaan. Wel onder een aantal voorwaarden en in aangepaste vorm. Laat deze kans niet voorbijgaan, vorm een team (vrouwen, mannen of mixed), schrijf je in (vóór 7 oktober) en ga de komende weken trainen voor deze fijne wedstrijd!
Dit jaar zal niet volgens traditie worden gestart in Abcoude maar in Amsterdam, op de Amstel, ter hoogte van Willem III. Vandaar gaat het zo hard mogelijk richting Ouderkerk aan de Amstel, waar een keerboei ligt die gerond moet worden. Vervolgens terug naar Amsterdam waar de finish weer bij Willem III is. In totaal is dat een afstand van bijna 12 kilometer, ongeveer evenveel als bij de ‘normale’ Abcoude-Amsterdam-race.

Wie kunnen er meedoen?
Vrouwen-, heren- of mixed teams in een wherry (met of zonder rolbankje), in een C-4, C-2 of C-1. Scheehouten wherry’s mogen ook zeilen.


Voor programma, inschrijving, betaling en nadere info zie hier.