Werkzaamheden Noordbrug in Ouderkerk

Geplaatst op 09-05-2021  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Christof Coenders
De voorbereidingen waren al enige tijd aan de gang, maar nu lijkt het grote werk aan de brug over de Amstel in Ouderkerk aan de Amstel toch echt te beginnen. 
 
Van 31 mei t/m 2 juli zullen werkzaamheden plaatsvinden die zeker impact gaan hebben op al het scheepvaartverkeer, inclusief de pleziervaart.
Kort samengevat komt het voor de roeiende pleziervaart hier op neer:
  • Het middelste bruggat zal gedurende de werkzaamheden altijd open blijven en is de enige optie voor beroepsvaart. De breedte blijft tijdens de werkzaamheden tenminste 9,5 meter.
  • Pleziervaart kan wisselend de twee zijgaten nemen. De breedte daarvan zal altijd tenminste 8,5 meter zijn.
  • De zijgaten worden gedurende bepaalde perioden gesloten. Eerst zal één dag alleen gebruik kunnen worden gemaakt van de westelijke opening (stuurboord richting Ouderkerk), dan zo'n 2 weken alleen de oostelijke (stuurboord richting Amsterdam) en vervolgens 2,5 week alleen de westelijke. De timing van de stremmingen is indicatief vanwege de aard van de werkzaamheden.
Let tijdens deze periode extra goed op en neem geen onnodig risico. Ga bij voorkeur in light paddle door de brug heen. Kijk ook vaker om aangezien de situatie gedurende de dag kan veranderen. Let op voor pontons die de doorvaart effectief smaller maken.
Mochten er problemen ontstaan die de doorgang voor langere tijd onmogelijk maken, dan hoor ik dat graag, zodat daar melding van gemaakt kan worden.