Wedstrijdverslag Heineken Roeivierkamp 2018

Geplaatst op 12-03-2018  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Edzo Klawer, Oscar Dinkelaar

Junioren 

Blik voor de meisjes 16 4*! Deze recentelijk geformeerde vier met Olga Mommersteeg, Liza Lausberg, Gwendolyn Bloemen, Frederique Pals en als stuur Juliette Potjer voeren in twee ontzettend degelijke races naar de overal overwinning. Het verschil op de 2500m en de 5000m met de 12 concurrerende ploegen was dusdanig groot dat de 5de plek op de sprint geen bedreiging vormde voor de hoogste plek op het podium. Dat belooft wat voor de Head! (Coaches: Pauline, Milan en Cuny).

Bij de junioren was het aantal deelnemende ploegen wat lager dan bij de veteranen, desalniettemin met drie 4*tjes alsnog hoger dan in afgelopen jaren! Zo kwamen de jongens met een J18 en J16 aan de start. De J18 werd 5de overall van de 8 ploegen, waarbij voornamelijk de uit de kluiten gewassen buitenlandse ploegen een maatje te groot bleken. Wat dat betreft was dit voor de nationale wedstrijden een goed teken! De J16 hadden een aanzienlijk groter veld, maar lieft 18 deelnemers. Zij werden hier uiteindelijk 6de.

Veteranen en clubroeiers
Bij de meeste veteranen en clubroeiers konden de remmen voor het eerst dit jaar volledig los op het water. Alle ploegen van De Hoop hebben gestreden voor wat ze waard waren en mogen met trots terugkijken op een geslaagde editie van de Heineken Roeivierkamp.
Dit ging uiteraard ook gepaard met overwinningen. De Naamloze Vennootschap acht ging vanaf dag 1 soeverein aan de leiding bij de dames veteranen. De vele trainingsuren hebben zich dan ook uitbetaald met een prachtige eerste plek overall en daarmee blik in het DVA veld. De Mackor acht werd na drie solide afstanden gevaren te hebben 2e in het DVB veld. Daria Jaenicke en stuur Roos Soetekouw waren succesvol in een combi dubbelvier met een 2e plek overall en in het DVA 4* veld.
Bij de heren veteranen is de welbekende Zwolsche combi met Nico Rienks op slag ook dit jaar goed op dreef. Met versterking aan boord van Frans Göbel en Reinder Lubbers waren zij de snelste veteranen acht op het water en namen de blikken mee naar huis in de categorie HVB. De Alberga acht ging na de eerste dag aan de leiding in het HVA veld maar moest op de afsluitende afstand van 5 km net iets te veel seconden toegeven op een sterke combi uit Rotterdam. Elk jaar bij de Heineken zijn de mannen van Cambridge RC de geduchte tegenstanders van de Graham acht. De verschillen waren klein bij de eerste twee afstanden maar bij de afluitende afstand moest de Graham acht toch een gaatje laten. Een combi ploeg van de Hoop die al een aantal successen heeft geboekt dit jaar in de vier, bleek ook een sterke combinatie te vormen in de acht met een nette 3e positie in het HVB veld.
Bij de doorgaans grote velden voor clubachten was de Hoop ook goed vertegenwoordigd met 5 achten. De Kaboem acht behaalde een mooie 4e plek bij de dames en de De Wit acht was goed voor de 7e plek bij de heren.

Blik

M16 4* : Frederique Pals, Gwendolyn Bloemen, Liza Lausberg, Olga Mommersteeg en stuur Juliette Potjer

DVA 8+ : Naamloze Vennootschap 8: Dieuwertje Kooij, Floor Rameckers, Anneke Timmermans, Willemijn Pas, Eva Mak, Anne Snijder, Mirte Kraaijkamp, Els van Dam en stuur Kim Smit

HVB 8+ : Frans Göbel en Reinder Lubbers in combi met Zwolsche/Amstel/Willem III

Uitgelicht

2e DVA 4* : Daria Jaenicke en stuur Roos Soetekouw in combi met RIC/Amstel

2e DVB 8+ : Mackor 8: Rebecca Scholten, Paulien Hennink, Frederike van Vilsteren, Annechien Tromp, Irene Heemskerk, Tineke Lambooy, Noor Zomerman, Jannemieke ter Horst en stuur Arco de Vries

2e HVA 8+ : Alberga 8: Dominic Meyrick-Cole, Sem Alberga, Christof Coenders, Jonathan Lemaire, Anne Sinkeler, Jochem van der Hout, Frank Verschoor, Allard Steenbeek en stuur Roos Soetekouw

2e HVG 8+ : Graham 8: Alex Vermeulen, John Graham, Henk Sillem, Piet Bon, Frank Dikken, Bram Tuinzing, Bram Los, Ted Landaal

3e HVB 8+ : Tim Berndsen, Willem Sprokholt en Bastiaan Boekling in Hoop-combi