Wedstrijdverslag Copa de Hoop

Geplaatst op 04-10-2020  -  Categorie: Zeilen  -  Auteur: Dick Buitelaar, Stephen de Haseth
Zaterdag 3 oktober kwamen 8 teams in Vinkeveen aan de start voor de strijd om de felbegeerde Copa de Hoop (een prachtige bokaal). Onder natte omstandigheden en met zwakke tot matige wind moesten 2 rondes worden gezeild. In de 1e ronde eindigde team ‘Helden-8’ met  Philip Breedveld en Jan-Willem van Brummelen als eerste, wat helaas niet in de 2e ronde kon worden vastgehouden. Vermeldenswaard was de knappe prestatie van het gelegenheidsteam ‘Bart van Leeuwen-Mieke Staargaard’, dat na een kansloze start van de laatste plaats naar de derde plaats zeilde en deze plaats ook in de 2e ronde vasthield.
Tragisch was de ‘verdwenen boei 8’ in de 2e ronde, aangegeven op alle kaarten, maar onvindbaar op de plas. Het hele veld met uitzondering van team ‘Tebbe-8’ bestaande uit David Richert, Ramon Peeters en Theo van Dijk, besloot door te varen en boei 9 te ronden. Daardoor moest de wedstrijdleiding met pijn in het hart na lang overleg het magnifiek zeilende 'Tebbe-8'-team diskwalificerren. 
Uiteindelijk werd na 2 rondes team ‘Hendrik-Jan Onnes - Eduard ter Schiphorst’ tot winnaar uitgeroepen. Een gedeelde tweede plaats was er voor de teams ‘Helden-8’ en ‘Bart van Leeuwen-Mieke Staargaard’. De derde plaats sleepte team ‘Bert Hoefsloot - Merel de Groot’ in de wacht, goed teruggekomen na een laatste plaats in de 1e en winnaar van de 2e ronde; de vierde plaats werd veroverd door team ‘Ruud Zwaag - Dirk van der Heide’, als vijfde eindigde eervol het ‘Cristel Voogd - Barbara Rutten’ team en de zesde plek was er voor het gelegenheidsteam ‘Vanessa van Kempen-Erik Schoonen-Tanja van der Knoop’. De mede door Bert van den Berg mogelijk gemaakte geslaagde dag werd besloten met een gezellige borrel en voedzame maaltijd.
Tot slot. Alle zeilers van De Hoop, bedankt voor deze fantastische zeilzomer. Met vooral een toestroom van nieuwe zeilende Hoopleden. Een seizoen waar veel zeilbevoegdheden zijn behaald en toegewezen . Met een prachtige botendoop, wedstrijden en instapzeilen. Dank vooral ook aan alle zeilinstructeurs.