Wedstrijdverslag 14/4 en 21/4

Geplaatst op 21-04-2019  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Frank Verschoor

Zondag 14 april werd de 36e editie van de Akersloot-Alkmaar race georganiseerd. Het was een race over 4 kilometer met de start in Broek op Langedijk en de finish in Alkmaar.
Er werd hard gevaren door roeiers en roeisters van de Hoop; zo werden er maar liefst 3 baanrecords gebroken! John Graham, Anneke Timmermans en Willemijn Pas wonnen in een Hoop/Dudok combinatie het Mix4x-veld met een baanrecord. Daria Jaenicke was in een Hoop/RIC combinatie de snelste van het dames veteranen dubbeltwee veld met een baanrecord en ook Willemijn Pas en Anneke Timmermans voeren met een baanrecord naar de winst in het DV2- veld. Bastiaan Boekling won tot slot nog het HV2x veld.

Winst:

DV2x 
Daria Jaenicke in Hoop/RIC – combi (+baanrecord)
Mix4x
John Graham, Anneke Timmermans en Willemijn Pas in Hoop/Dudok –combi (+baanrecord)
HV2x
Bastiaan Boekling in Hoop/Dudok – combi
DV2-   Willemijn Pas en Anneke Timmermans (+ baanrecord)

Royal Pampus cup coastal regatta
Twee teams van De Hoop deden mee aan de eerste KNRB Coastal Klassementsrace 2019: vanuit een massastart via vijf boeien naar de finish. Femke Dekker, Marjolein Morssinkhof, Floor Rameckers, Jannemieke ter Horst en recent Hoop lid Jelke van Gennep (stuur) wisten de dagoverwinning binnen te slepen door de eigen heat met 2 minuten verschil te winnen en 0.40 seconden sneller te zijn dan de nummer 1 van de andere heat. Deze wedstrijd is onderdeel van het Coastal klassement, van in totaal 6 wedstrijden. Door deze overwinning staat De Hoop nu op de eerste plaats.

Agenda aankomende wedstrijden
https://inschrijvingen.knrb.nl/nl en https://wedstrijden.knrb.nl/nl