Wedstrijduitslagen Jeugd 22/4

Geplaatst op 22-04-2018  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Edzo Klawer

Zilver tijdens Hollandia NK klein

Dit weekend heeft Frederique Pals zilver behaalt tijdens het Nederlands kampioenschap op de Bosbaan. Vanwege de gigantische hoeveelheid deelnemers werden er al op vrijdag time-trials gehouden. Hier voer Frederique al een uitstekende 1900m met een tweede plek tot het gevolg, Gwendolyn Bloemen behaalde met haar hakken over de sloot een 23ste plek en daarmee net de kwart finale (beste 24 gaan door). Beide meisjes werden bij elkaar in de kwart finale geloot, maar voeren dit uitstekende uit, waardoor ze zonder al teveel moeite zich plaatsen voor de halve finale later in de middag. Hierin moest Gwendolyn haar meerdere erkennen in Hannah Otterloo, welke op zondag Nederlands kampioen zou worden. Frederique plaatste zich met een eerste plek voor de finale. Tijdens de finale op zondag voer Frederique een spannende strijd met Hannah Otterloo, welke tot de 1500m niet goed los kon komen van Frederique. Uiteindelijk behaalde Frederique het zilver. Frederique en coaches (Pauline Luijnenburg, Milan Kamphuis, Cuny Cuijpers en Tim Lauriks) gefeliciteerd.

De jongens namen met een grote groep deel aan het NK klein. Melle Delfgaauw was in het J16 1x veld (40 deelnemers), vanaf het eerste moment succesvol. Hij plaatste zich als vierde voor de kwart finale, tussen een armada van die Leythe en Willem III roeiers. Dit smaakte naar meer en met een strakke race plaatste Melle door als eerste over de finish te komen zich voor de halve finale later op de dag. Tijdens een spannende halve finale waar de verschillen klein waren, kon Melle zich door als 2de te finishen, inclusief 2de tijd overal een finale plek bemachtigen. Tijdens de finale werden de kaarten opnieuw geschud en onder lastige omstandigheden, maar een formidabele start, kon Melle zijn derde positie niet volhouden. Melle werd uiteindelijk zesde in dit zeer sterke veld van 40 deelnemers.

Overwinningen:
Zilver - M16 1x - Frederique Pals

Uitgelicht:
6de plek NK - J16 1x - Melle Delfgaauw
10de plek NK - M16 1x - Gwendolyn Bloemen
2de plek - J16 2x - Sybren den Dekker en Severin Broekman
2de plek J16 4* - Neo Festen, Sybren den Dekker, Severin Broekman en Koen van der Braak

Amstel Jeugd Voorjaarswedstrijden 21/4

De Hoop jeugd t/m 14 jaar heeft zaterdag haar visitekaartje afgegeven bij De Amstel. Met vier concurrerende verenigingen werd tijdens de Voorjaarswedstrijden geroeid in skiff, dubbeltwee en C4. Het regende gouden en zilveren medailles voor onze jongste jeugd. De wisselbeker voor de meeste prijzen werd dan ook uitgereikt aan De Hoop. Gefeliciteerd Meghan, Caramia, Marcelino, Zeno, Reijer, Ole, Matteo, Vito, Vittorio, Quinten, Nicolas, Jackie, Djuna, Emil, Merijn, Sebbe en Lapo.