Wedstrijduitslagen en Agenda 4/11

Geplaatst op 04-11-2018  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Frank Verschoor
Uitslagen Novembervieren Jeugd
Voor de junioren verschenen er maar liefst vijf viertjes aan de start, waarvan eentje door voedselvergiftiging helaas weer rechtsomkeert moest maken. De meisjes 16 combinatie van Frederique en Gwendolyn met de Amstel werd knap tweede, op 1.3 s van de winnaar, in een tijd waarmee ze 3de zouden worden in het M18 veld (15:07.27). De jongens 16 4* met Raoul, Severin, Koen, Neo, en Juliette als stuur, werden derde. 
Uitgelicht:
- M16 4* 2de plek (van 16) - Frederique Pals (slag) en Gwendolyn Bloemen in combinatie met de Amstel (Phaedra vd Molen en Lucca-Lie Prins)
- J16 4* 3de plek (van 15) - Raoul Wollaert, Severin Broekman, Koen van de Braak en Neo Festen (slag) met als stuur Juliette Potjer.
 
Volwassenen
Novembervieren op vier november, kan het nog mooier? Ja, de zon, de wind mee en een vlekkeloos georganiseerde wedstrijd maakten de zondag tot een absoluut hoogtepunt van de week.
Een bijzonder woord van dank aan alle vrijwilligers en specifiek aan de wedstrijdcommissie bestaande uit Annemarie de Graaf, Elselyn van den Hooven, Christine Rustenburg, Oscar Dinkelaar, Hendrik Jan Wiers, Jelte Offringa, Olga Almekinders, Nicole ten Horn en Rinze Krol, die een wedstrijd-evenement neergezet hebben waar we met de gehele vereniging trots op kunnen zijn.
Met 30 ingeschreven ploegen waren we als ‘De Hoop’ hofleverancier op onze eigen wedstrijd maar dat gaf tegelijkertijd ook een grote uitdaging aan de commissaris materieel om iedere ploeg van een goede vier-met-stuurplaats te voorzien.
In het dames club vier-met veld wonnen Tineke Lambooy, Bente van Vliet, Charlotte van Zutphen en Rebecca Scholten o.l.v. stuurman Arco de Vries met een tijd van 15:38,63.
In het dames veteranen vier-met veld wisten Floor Rameckers, Mirte Kraaijkamp, Willemijn Pas en Dieuwertje Kooij o.l.v. Dudok stuurvrouw Jelke van Gennep de eerder genoemde tijd uit het dames clubveld te verbeteren naar 15:19,47. Daarmee waren ze duidelijk de sterksten in dit veld.
Aan het einde van de dag wonnen Hanna Peereboom, Soesha Zuiderwijk, Cuny Cuijpers en Veerle Cuijpers met stuurvrouw Isabella de Vries het dames club dubbel vier-met veld in 16:06,18.
In het heren veteranen dubbel vier-met veld waren 63 inschrijvingen, met een felle strijd om de blikken tot gevolg. Met 14:05,76 op de klok roeiden Tim Berndsen en Bastiaan Boekling (in een Hoop/Dudok/Laak-combinatie) naar de winst in de veteranen B categorie en behaalden ze een 5e plaats overall.
Het heren veteranen vier-met veld voor boordroeiers werd, overall en in de veteranen A categorie, gewonnen door Menno van Blitterswijk, Frank Verschoor, Jonathan Lemaire, Mathew Kleine Punte o.l.v. Roos Soetekouw in een tijd van 13:58,34.
Tot slot: geen blik maar de eer van de snelste dagtijd door roeiers van De Hoop werd behaald door Pim van Oppenraaij, Jelle Sernee en Frans Göbel. In 13:46.87 legden zij de vier kilometer af en werden daarmee overall 3e in het heren veteranen dubbel vier-met veld.