Wedstrijduitslagen en -agenda

Geplaatst op 18-11-2018  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Frank Verschoor

Dit weekend stonden de Clubkampioenschappen op het programma. Voor sommigen misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het jaar, voor anderen een herkansing op de NovemberVieren en vanuit verenigingsperspectief een mooi startpunt richting de ‘Head’ en ‘Heineken’ roeiwedstrijden.
De 43 deelnemende ploegen streden om 3 prijzen: snelste juniorenploeg, snelste ongestuurde ploeg en snelste gestuurde ploeg. De absoluut geroeide tijden kregen een correctie op basis van leeftijdscategorie, geslacht en boottype. Zodoende kon er een overall ranking gemaakt worden.
Gwen en Frederique (M16) waren omgerekend de snelste juniorenploeg en wonnen daarmee de Papi bokaal. De van Dam 4 (DVE) was omgerekend de snelste gestuurde ploeg en won daarmee de Zoetekouw bokaal. Bert Hoefsloot (HVG) was, net als twee jaar geleden, omgerekend de snelste overall en won daarmee het clubkampioenschap en de Graham bokaal (voor de snelste ongestuurde boot). De volledige uitslag is terug te vinden op de facebook-pagina van K.A.R. & Z.V. De Hoop (en als bijlage van dit bericht).
Deze editie hebben we een video-analyse opgezet zodat er door hoofdcoach Daniel Nip na afloop gecoacht kon worden op verbeterpunten. Koen Lourijsen had samen met vrijwilligers mooie opnames gemaakt en vele ploegen maakten gretig gebruik van de video-analyse.
Tot slot een bijzonder woord van dank aan de ploegencommissie: Rhea van Leeuwen, Daphne van Wees, Niki Lijftogt, Koen Lourijsen, Maarten Tromp en Derk Noordhuis organiseerden deze succesvolle editie. Zij kregen hulp van vrijwilligers uit alle deelnemende ploegen, waarvoor dank. Het was mooi om te zien hoe we met elkaar een mooi evenement neer weten te zetten.
Succes met trainen voor de Heineken Roeivierkamp en de Head of the River!


Zo 25 nov

Hel van het Noorden

6 km / tijdrace / Groningen

http://www.helvanhetnoorden.nl

 Za 8 dec

NK Indoorroeien (NKIR)

1 km / 2 km / Ergo / Amsterdam

http://www.nkindoorroeien.nl

Zo 16 dec

Het Uur

60 min / afstandsrace / Haarlem

https://www.thehour.eu

 Zo 20 jan

 Ergohead

20min / Ergo /Amsterdam

 http://www.ergohead.nl/nl/