Wedstrijduitslagen 7 oktober

Geplaatst op 07-10-2018  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Edzo Klawer
Jeugdestafette Willem III (6/10)
De Hoop Jeugd nam met twee ploegen van elk vier jongens deel aan de Jeugdestafette bij Willem III. Eerst overvaren van de skiff, dan de start  van de eerste roeier, racen, aanleggen, stempelen en de boot doorgeven aan de volgende. De ploeg van Emil Hund, Merijn de Clercq Zubli, Sebbe Forma en Zeno Gautier was het snelst in de categorie J12. De beker die daarmee in de wacht werd gesleept is te bewonderen in de wintersociëteit.
 

Jeugd Najaarswedstrijden bij Amstel (7/10)
Op de korte 240 m baan (met obstakels, waaronder de motorboot!) van de Amstel roeiden meerdere jeugdleden verschillende wedstrijden. Bij de eerste race was het meteen raak. Max Bleeker, Lapo Hirschhofer, Jackie Wiederspahn, Noemie en Meghan Post vd Burg, Marcelino Groenhart, Laurens Teepe en Zeno Gautier gingen allemaal met minstens 1 medaille om hun nek naar huis.


Veteranen
De Internationale Vechtrace is een tijdrace over 5 kilometer. Internationaal vanwege het deelnemersveld en het parcours: de start is in Duitsland, de finish in Nederland. Bert Hoefsloot kwam, zag en overwon in het HVG 1x veld.

De vijfde en afsluitende wedstrijd van het KNRB klassement Coastal Roeien was de IJmeer Challenge. Els van Dam, Franca van Hooren, Femke Dekker en Jannemieke ter Horst kwamen samen met stuurman Arco de Vries als eerste damesteam over de finish! Met een trotse coach Harald Kruithof.