Wedstrijduitslagen 14 & 21 oktober

Geplaatst op 21-10-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Frank Verschoor

Dit weekend werd de Tromp Boat Race geroeid. Deze 5250 meter lange wedstrijd wordt door veel ploegen als opwarmer voor de NovemberVieren gebruikt en niet onterecht: op het vlakke Hilversumse water is het prachtig roeien. De weersomstandigheden waren perfect; er sneuvelden meerdere baanrecords.

Heren: Kees Hooft won het HVC1x veld in 21:05,8 en werd overall 3e van de 88 (!) deelnemende veteranen skiffeurs. Met deze ijzersterke tijd liet hij vele ‘jongere’ veteranen achter zich.
In het heren veteranen dubbeltwee veld finishte Tim Berndsen in combinatie met Dudok als 2e overall maar wonnen ze het HVA-B2x veld in een tijd van 19:57,6. 
Nadat velen al in de skiffs en dubbeltweeën tegen elkaar gestreden hadden, stond er als toetje nog het dubbel viermet veld op het menu. In dit veld werden de veteranen A en B samengevoegd. Daardoor kon het gebeuren dat de combinatieploeg van Bastiaan Boekling en Tim Berndsen 2e werden maar met 19:06,1 wel een baanrecord voeren in de heren veteranen B categorie.

Dames: In het dames veteranen skiff veld waren er twee winnaressen die in exact dezelfde tijd (26:10,1) over de finish kwamen en daarmee het samengevoegde dames veteranen G en I categorie wonnen. Els van Dam, gefeliciteerd!
Dieuwertje Kooij, Willemijn Pas, Mirte Kraaijkamp en Floor Rameckers lieten in Hilversum een ijzersterk optreden zien. Ze pakten de winst in het dames veteranen vier-met veld, en hoe: ze voeren een baanrecord met een tijd van 21:08.9!

Junioren: Voor de junioren roeide Fréderique Pals in het M16 1x veld. Met maar liefst 40 mede skiffeuses, legde zij als derde snelste het parcours af in een tijd van 23:47.4 minuten.
Nog meer vuurwerk voor De Hoop kwam even later, in het J16 1x veld, met maar liefst 36 inschrijvingen, wist Melle Delfgaauw als snelste de ruime 5k af te leggen en daarbij ook nog eens het veld ervoor (DV2x) grotendeels in te halen! Zijn eindtijd en daarmee een baanrecord was 20:59.5 minuten! 
Een aantal foto’s en video’s van de Tromp Boat Races zijn, met dank aan Edzo Klawer, via deze weblink te bekijken.

Wedstrijduitslagen van het weekend 13-14 oktober die per abuis vorige week niet verschenen zijn:
Een prachtig herfstweekend met een hele mooie najaarsklassieker: de Abcoude-Amsterdam race. Een traditionele roeiwedstrijd die het Comité voor Wherrywedstrijden jaarlijks organiseert op de tweede zondag van oktober. De wedstrijd wordt verroeid in C-boten en wherries tussen het Abcoudermeer in Abcoude en roeivereniging Willem III in Amsterdam, over een afstand van maarliefst 12 km. De Hoop was vertegenwoordigd met 6 inschrijvingen die deze uitdaging aan durfden te gaan.
Bastiaan Boekling en Tim Berndsen wonnen in een combinatieploeg met Dudok en De Laak het Heren C4x veld en lieten daarmee zien klaar te zijn voor de Tromp Boat Race.
John Luck was samen met Martin Lauriks van Willem III het snelste in het H2 vastebank-wherry veld in een tijd van 1 uur 8 minuten en 43 seconden. Een knappe prestatie daar er in dit boottype alleen met de rug en armen geroeid kan worden(!).
Dit weekend werd ook buiten de landsgrenzen de eer van de vereniging verdedigd. De Alberga8 toog naar Berlijn, roeide de snelste veteranentijd op de Silbernen Riemen von Berlin en behaalde daarmee en passant ook nog de 3e plaats van alle deelnemende ploegen. Stuurvrouw Roos Soetekouw, roeiers Mathew Kleine Punte, Derk Noordhuis, Christof Coenders, Jochem van der Hout, Reinder Lubbers, Allard Steenbeek, Frank Verschoor en Sem Alberga gaven hiermee het goede voorbeeld aan het Nederlands voetbalelftal dat later op de avond Duitsland versloeg.

Wedstrijdagenda

Zo 4 nov

Novembervieren

 Vrijwilligers gezocht!

 https://tinyurl.com/y8yvpdsh

Zo 4 nov

Novembervieren

4 km / tijdrace / Amsterdam

https://www.novembervieren.nl/

Za 10 nov

Lingebokaal

6 km / tijdrace / Leerdam

https://www.rvleerdam.nl/index.php/de-lingebokaal

Za 10 nov

Paul Veenemansprijs

3 km / 5 km / 10,5 km / 4 km / Amersfoort

http://cdn4.hemus.nl/pvp2018/

Za 17 nov

Clubkampioenschappen

4 km / tijdrace / Amsterdam

 https://tinyurl.com/y8vmza5t

Zo 25 nov

Hel van het Noorden

6 km / tijdrace / Groningen

http://www.helvanhetnoorden.nl

 Za 8 dec

NKIR

1 km / 2 km / Ergo / Amsterdam

http://www.nkindoorroeien.nl

Zo 16 dec

Het Uur

60 min / afstandsrace / Haarlem

https://www.thehour.eu