Wedstrijduitslagen 12/11

Geplaatst op 12-11-2018  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Frank Verschoor

De Lingebokaal omschrijft zich als een mooie en gezellige achtervolgingsrace. Deze "roeiontmoeting met wedstrijdkarakter" vindt plaats tussen Kedichem en Leerdam over ongeveer 6 km. Er wordt, naast de blikken voor ieder veld, met behulp van correctiefactoren op basis van leeftijd, geslacht en boottype, gestreden om de Lingebokaal, de Coupe des Dames en de dagwinnaar.

Vanuit De Hoop twee deelnames, beiden met winst tot gevolg! Femke Dekker roeide samen met 7 andere oud-internationals in het dames achten veld, won met overmacht en werd door de correctiefactoren ook nog dagwinnaar.

Bastiaan Boekling stapte na de Tromp Boat Race en NovemberVieren in de skiff en toonde zijn goede vorm. Hij was de snelste skiffeur overall en won hierdoor de veteranen A-categorie.

Uitgelicht: dit weekend werd ook de Paul Veenemans Prijs georganiseerd. De Paul Veenemans Prijs is een evenement waarbij roeien vast onderdeel is, en men een keuze maakt uit twee van de disciplines fietsen, hardlopen en schaatsen. Roeien kan in de skiff of in de tweezonder.

Paul Veenemans was een atleet die uitblonk in vier verschillende takken van sport: roeien, fietsen, schaatsen en hardlopen. Op 6 februari 1973 overleed hij onverwacht aan de gevolgen van een auto-ongeluk. De toenmalige penningmeester van de KNRB, Jan Fortuin, stelde een wisselprijs ter beschikking voor een wedstrijd die roeien, wielrennen, schaatsen en hardlopen combineerde. Zo ontstond de Paul Veenemans Prijs.

Vanuit De Hoop waren er twee deelnemers: Sebastiaan van der Staal en Sara Papineau Salm. Sebastiaan behaalde het beste resultaat: hij nam deel aan zowel het wielrennen, schaatsen, hardlopen als roeien en werd 19e in het veteranenveld en 42e overall.