Wedstrijdnieuws

Geplaatst op 11-10-2020  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Frank Verschoor en Jannemieke ter Horst

EK goud voor oud-junioren van De Hoop
De Europese kampioenschappen Roeien heeft Nederland elf medailles opgeleverd: acht gouden, een zilveren en twee bronzen plakken. Het is daarmee het succesvolste EK roeien ooit voor Nederland. Oud-junior van De Hoop Olivia van Rooijen won met haar ploeggenoten de Europese titel in de Vrouwen Dubbel Vier. Nelson Ritsema stuntte met zijn ploeggenoten in de Mannen Vier; ook zij wonnen goud! De races zijn via deze link terug te kijken.
 
Hoofdcoach Daniel Nip stopt
De samenwerking tussen De Hoop en hoofdcoach Daniel Nip is beëindigd. Het bestuur van De Hoop is Daniel zeer erkentelijk voor zijn coachingswerk op de vereniging. Vele ploegen hebben geprofiteerd van zijn kennis en kunde wanneer Daniel meefietste met ploegen of videoanalyses tijdens het sparren en/of de clubkampioenschappen verzorgde. Daarmee hadden de coachuren van Daniel een groot bereik binnen de vereniging. Het mag geen geheim zijn dat het, in (semi)lockdown, financieel uitdagende tijden zijn voor De Hoop. We zijn dan ook blij dat in goed overleg met Daniel afgesproken is om de samenwerking na de Amstelbeker wedstrijd te beëindigen. Buitengewoon trots zijn we op de resultaten die hij, samen met het gevormde coachkader, op deze wedstrijd neer wist te zetten. Beide ploegen lagen in de finale van de burgerverenigingen en de mannen acht wist deze, en de overall finale tegen Nereus, te winnen. Daarmee was De Hoop wederom de best presterende burgervereniging van Nederland, waarvoor hulde. Daniel zal nog zeker op De Hoop te vinden zijn maar nu vaker in het krachthonk of zelf roeiend. 
 
Afgelast: Paul Veenemans Prijs 2020 & Asopos Najaarswedstrijden
In samenspraak met de KNRB, de gemeente Amsterdam en de GGD is besloten dat er teveel onzekerheden zijn omtrent de organisatie van een multi-sport evenement als de Paul Veenemansprijs. Nereus, dat dit jaar de wedstrijd zou organiseren, heeft daarom besloten de wedstrijd af te gelasten. Idem voor de Asopos najaarswedstrijden.