Wedstrijdnieuws 7 april

Geplaatst op 08-04-2019  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Frank Verschoor, Edzo Klawer
Nereus Carpit Noctem
Dit weekend werd op de Amstel de Nereus Carpit Noctem georganiseerd door onze overburen van Nereus. Er deden een aantal ploegen van De Hoop mee maar er werd niet gewonnen. 
Klassiekers
Op zondag stonden twee klassiekers op het programma: Cambridge won van Oxford in de boatrace en Triton won de Varsity. Meer informatie is hier https://www.theboatrace.org/news/cambridge-win-the-mens-boat-race-and-clean-sweep-the-2019-series en hier https://nlroei.nl/triton-wint-na-52-jaar-wederom-de-varsity/ te vinden
Jeugd / DiNHo
De Hoop valt in een hele leuke regio voor het jeugdroeien, namelijk district Noord-Holland, dateen eigen, zeer actieve competitie heeft, de DiNHo (District Noord-Holland). Deze competitie bestaat uit vijf wedstrijden die gedurende de winter worden gehouden bij alle deelnemende verenigingen (RIC, Tromp, Spaarne, Willem 3 en de Hoop). Tijdens deze wedstrijden kunnen punten voor het klassement worden verdiend. Afgelopen week was de laatste wedstrijd en werd het eindklassement bekend. De Hoop jeugd heeft goed gepresteerd en won het J12 C4* (open veld) door drie wedstrijden te winnen en de overige twee wedstrijden hoog te eindigen afgelopen winter. In het M14 4* veld werd ook drie keer gewonnen door de Hoop waardoor de nodige punten werden gescoord voor het eindklassement! In het J14 C4* en het J16 4* veld werd de Hoop tweede overall! 
Klassements winnaars:
J12 C4* - Merijn, Esmée, Émil, Max en Sebbe
M14 4* - Moira, Eline, Emery, Emilie, Linde, Lynn en Meghan.