Wedstrijdnieuws 29/9

Geplaatst op 29-09-2019  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Frank Verschoor

Wedstrijdagenda

  1. Een compleet overzicht van alle wedstrijden is hier te vinden: https://inschrijvingen.knrb.nl/nl/.
  2. Veteranen/wedstrijdroeiers schrijven zich voor wedstrijden in via dit formulier. 
  3. Het ingevulde formulier moet uiterlijk 3 weken voor de wedstrijddatum verzonden worden naar nevjirhcsni.[antispam].@karzvdehoop.nl (jeugdroeiers schrijven zich in via de Commissaris Jeugd en regio-roeiers via de Commissaris Roeien).
EEMHEAD
Onder zeer uitdagende omstandigheden vond de 5km Eemhead bij Hemus in Amersfoort plaats: forse wind met gemene vlagen, coastal rowing waardig water en felle, intense buien. Dit in tegenstelling tot de editie van vorig jaar, welke onder haast tropische omstandigheden plaatsvond. 
Twee ploegen van De Hoop deden afgelopen zaterdag mee: beiden met mooie resultaten.
De AZIM-8 (DVE) was in een open veld gebrand op revanche op de jongere ploeg van Viking (DVD) die hen vorig jaar met een minuut versloeg. De start was sterk waar de concurrentie al snel een stuk werd ingelopen, het middenstuk was een gevecht met de elementen, waar het stuurtje vol passie de koers, rust en efficiëntie kon behouden. In de laatste 500 meter van de strak geroeide race werd er nog een eindsprint uitgeperst. Winst met 5 seconden voorsprong! Zelfs de tijd in ruig weer was vergeleken met vorig jaar ruim een minuut sneller.
In de AZIM-8 roeiden van boeg naar slag: Winnie Donders, Mieke Staargaard, Elma van Imhoff, Nicole Steffens-ten Horn, Machteld Allan, Liesbeth Vermolen, Hella van de Bunt, Paula de Jonge en stuurvrouw Isabella Hofmans (Skøll).
 
Ploeg de VierMaster (HVB 4x+) roeide in het derde blok, dat wegens de snel verslechterende weersomstandigheden met de helft was ingekort. Daardoor werd het een zeer spannende race waar De Hoop en Hemus om de eer van dit open veld streden. Met een klein verschil van slechts 1,5 seconde trok Hemus aan het langste eind. Een knappe 2e plaats voor De Hoop waar het hele veld zeer dicht bij elkaar finishte.
In de VierMaster roeiden van boeg naar slag: Remy de Ronde, Lodi Mast, Thatcher Peskens, Steyn Heskes en stuurman Quinten Lykles.
 
GRÜNER MOSELPOKAL
En het bleef nog lang onrustig in Bernkastel… Voor het 5e jaar deed de Kwart-over-8 afgelopen zaterdag mee aan deze bijzondere, zeer druk bezette (122 clubs met in totaal 456 boten) en daardoor uitermate gezellige internationale regatta ten oosten van Trier in Duitsland. 2 Kilometer hard roeien op de Moezel en dan bij een keerboei ronden om dezelfde 2 kilometer terug te varen. Ronden in volle vaart met een skiff is één ding.. snel ronden met een 8 is van een hele andere orde. Spektakel gegarandeerd!! Maar oefening baart kunst met deze ervaren ploeg. Aan de ten doel gestelde Top 5 plaats werd keurig voldaan in dit altijd sterk bezette HVE veld. Met maar liefst 4 seconden voorsprong op nr. 6!
In de Kwart-over-8 roeiden van boeg naar slag: Jan Toon de Jonge, Philip Ledeboer, Mundi van Embden, Andreas Jeunink, Louwrens van Koningsveld, Remco Veenbrink, Koos Dortland, Jan Karel Mak en stuur Kim Veenbrink.