Wedstrijdnieuws 23 juni

Geplaatst op 23-06-2019  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Frank Verschoor

Dutch Masters Open (alle uitslagen zie hier)
Vlakbij het vakantiepark ‘Beekse Bergen’ in Hilvarenbeek bij Tilburg ligt de ‘Watersportbaan Tilburg’. Deze baan is in 1977 als verbreding van het Wilhelminakanaal aangelegd als 4-baans roeibaan van 2000 meter. Afgelopen weekend was deze baan het toneel van de Dutch Masters Open.
Verschillende leden van De Hoop togen naar het zuiden om onder tropische temperaturen deel te nemen aan de Dutch Masters Open. Er werden samen met andere verenigingen verschillende exotische combinatieploegen geformeerd. Prima passend bij de savanne-achtige omgeving van de roeibaan.
Bij deze wedstrijd werden er leeftijdscorrecties toegepast op de verroeide tijden waardoor er twee blikken te verdienen waren: 1 voor de absoluut snelste tijd en 1 voor de naar leeftijd gecorrigeerde snelste tijd.   
Dieuwertje Kooij, Willemijn Pas en Anneke Timmermans roeiden met 03:37.48 de absoluut gezien snelste tijd over 1000 meter in het Vrouwen vierzonder veld en omdat de tegenstand oudere deelneemsters aan boord had (en niet veel langzamer was) werden zij omgerekend 3e. Naast het boordroeien waren Dieuwertje, Willemijn en Anneke ook succesvol in het scullen! Ze rekenden af met een ploeg van De Laak en een Duitse vereniging uit Düsseldorf. En het houdt niet op want in het W8+ veld waren Dieuwertje Kooij, Willemijn Pas en Anneke Timmermans wederom succesvol. Dit keer samen met Daria Jaenicke en stuurvrouw Jelke van Gennep aan boord. Zij roeiden in combinatie met roeisters van RIC, TOR en De Amstel naar de winst in een tijd van 03:26.60.
En de heren veteranen? Na enkele tweede plaatsen lieten ook zij van zich horen: Jan Leerling, Sven Rusticus, Hans de Koningh en Stephan Bon wonnen het duel met Beatrix in 03:36.30 en daarmee waren zij de winnaars in het M4-.
Winst:
W4-     Dieuwertje Kooij, Willemijn Pas en Anneke Timmermans
W4X-   Dieuwertje Kooij, Willemijn Pas en Anneke Timmermans
W8+    Dieuwertje Kooij, Willemijn Pas, Anneke Timmermans, Daria Jaenicke en Jelke van Gennep
M4-     Jan Leerling, Sven Rusticus, Hans de Koningh en Stephan Bon

Amstelbeker selecties
Het selectie-traject voor de damesacht die De Hoop zal vertegenwoordigen tijdens de Amstelbeker is begonnen. Hiermee wordt voldaaan aan de wens om eerder te beginnen met trainen. Daniel Nip begeleidt het vrouwentraject. Vorige week heeft de eerste training plaatsgevonden en als je wilt aanhaken dan kan dat door een mail te sturen naar hcaocdfooh.[antispam].@karzvdehoop.nl
Het selectie-traject van de mannen zal aan het einde van de zomervakantie van start gaan. Nadere berichtgeving hieromtrent volgt nog.