Wedstrijdnieuws 22/3: Thuis Trainen en meer

Geplaatst op 22-03-2020  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Frank Verschoor

Thuis trainen
Het coronavirus heeft het dagelijks leven van veel roeiers op z’n kop gezet. Wedstrijden zijn afgelast, trainingen geannuleerd en ons gebouw is gesloten. Om fit te blijven moet men dus vindingrijk en oplossingsgericht zijn. Velen trainen in en om huis. De huiskamer is het nieuwe krachthonk geworden. Hieronder een aantal tips, om ondanks de beperkende omstandigheden toch te blijven bewegen. 
De hieronder getoonde video's met oefeningen kunnen zonder hulpmiddelen uitgevoerd worden en zijn gericht op het versterken van de (schuine)buik- en rugspieren. Belangrijk voor het roeien maar ook wanneer u heden ten dage thuiswerkt op minder ergonomische stoelen.

  1. 20 seconden per oefening, 10minuten in totaal. Let op: snel doorwisselen naar de volgende oefening. https://www.youtube.com/watch?v=dJlFmxiL11s&list=LLF4tK85Hh5KAj6VcVFSSQiQ&index=8
  2. 1 minuut per oefening, 13 minuten in totaal. Let op: pittige oefeningen.
    https://www.youtube.com/watch?v=EvwuTw6rjTY
  3. 1 minuut per oefening (waarvan 30 seconden een kleine beweging en verder vasthouden), 14 minuten in totaal. Let op: pittige oefeningen.
    https://www.youtube.com/watch?v=CiQTmZp7-gI&list=LLF4tK85Hh5KAj6VcVFSSQiQ&index=9

Ergometers uitgeleend
Als u tijdens het hardlopen of een wandeling langs het gebouw van De Hoop loopt, schrik dan niet van het ontbreken van ergometers in het krachthonk. Na overleg met onze (jeugd)coaches en materiaalcommissaris hebben we besloten deze uit te lenen aan fanatieke wedstrijdroeiers en juniorenroeiers. Zij hebben een ergometer in bruikleen gekregen en kunnen zodoende thuis in conditie blijven. Hiermee hopen wij te faciliteren dat zij bij toekomstige selectie-meetmomenten en wedstrijden zo goed mogelijk voor de dag komen.

Leestip NOC-NSF
Vijf adviezen om te kunnen omgaan met de psychologische impact van de coronacrisis https://nocnsf.nl/nieuws/2020/03/vijf-adviezen-om-te-kunnen-omgaan-met-de-psychologische-impact-van-de-coronacrisis