Wedstrijdnieuws 2 juni

Geplaatst op 02-06-2019  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Frank Verschoor

Thetissprint

Afgelopen vrijdag organiseerde onze buurvereniging Nereus de Thetissprints op de Bosbaan. Er werd gesprint over een afstand van 500 meter. Big Boys United, onderdeel van de Alberga8, startte voor het eerst een wedstrijd in de nieuwe formatie; van slag naar boeg: Mathew Kleine Punte, Daniel Nip, Menno van Blitterswijk en Frank Verschoor. U (her)kent een deel van de ploeg wellicht nog van het Henley avontuur in 2017. Zij zijn wederom fanatiek aan het trainen om op Henley Royal Regatta in Engeland de eer van De Hoop te verdedigen. Ter voorbereiding starten ze een aantal nationale wedstrijden. Op de Thetissprint werd een klein visitekaartje uitgedeeld door in de voorwedstrijd de snelste tijd (1:23,68) te varen. Omdat er de volgende dag weer een race op het programma stond en de Big Boys ook een dagje ouder worden, werd de finale overgeslagen.

Rhea van Leeuwen en Daphne van Wees roeiden een directe finalerace en werden daarin 3e.

Bij de junioren kwamen de meisjes aan de start. In het M16 veld met lauter Hoop-ploegen, won Liza Lausberg in een tijd van 1:56,91. Even later was het de beurt aan onze recentelijk gevormde meiden 2-. In het M18 2- veld kwamen Frederique Pals en Lola Dersjant aan de start, welke enkel werd bezet door sterke meiden welke voor uitzendingen zijn geselecteerd (of daar nog voor gaan). Zij werden hierin knap 3de in een tijd van 01:53,44.
 
Winst
M16 1x - Liza Lausberg 


ARB bosbaanwedstrijden

Op zondag won Sara Papineau Salm in een Aegir-combinatie het Lichte Dames Gevorderde dubbeltwee veld! Ze waren in een directe finale in het tijd van 07:23,21 de snelste ploeg. De dag ervoor waren ze al dicht bij de winst door in het Elite veld op slechts 0.52 seconden naast de overwinning te grijpen. De dag erna lukte het dus wel. Big Boys United kwalificeerden zich met de op een-na-laatste tijd voor de a-finale van het Elite vierzonder veld. Daarin voeren ze echter een goede race en kwamen ze nog bijna op het podium alleen bleek de 6:13,02 op de fotofinish net niet genoeg: 4e plaats.

Winst: LDG 2x            Sara Papineau Salm (in Aegir-combinatie)

Voor de junioren kwamen zowel de jongens als de meiden aan de start. Al enkele maanden traint onder de bezielende leiding van Anita Meiland en Marcel Vervloet de meiden Amsterdam8, en niet zonder succes. Zo zijn de hieruit voortkomende 4-'ers ook goed voor meerdere overwinning (zie vorig bericht Westelijke Regatta). Frederique Pals won met deze 8 het M18 8+ veld in een tijd van 6:55,5. In een 4- werd ze dag erop in het M18 4- veld eerste. De meiden worden gecoacht door Pauline Luijnenburg-Kroes, Tim Lauriks en Sietze Hylkema. Bij de jongens was het Lancelot Bloemen die in een combinatie 4-, welke voor het eerst ten tonele verscheen in Gent en daar ook nog won. En dit keer wederom in het J18 4- met de winst vandoor ging. De nummer 2 in dit veld betrof een gehele Hoop formatie met de roeiers Severin Broekman, Sybren den Dekker, Neo Festen en Koen van de Braak. 
Winst
M18 8+ - Frederique Pals icm Willem 3, RIC en Amstel
M18 4- - Frederique Pals icm RIC en Amstel
J18 4- - Lancelot Bloemen icm Willem 3 en Jason

 

Elfsteden roeimarathon

210 kilometer. Langs 11 steden. Niet schaatsend (en ook niet zwemmend) maar roeiend! Een aantal fanatiekelingen ging de uitdaging aan en roeide 210 kilometer langs de 11 Friese steden. Frans Göbel werd in een herencombinatie ploeg 3e overall in een totaaltijd van 17:25:34u. Bastiaan Boekling en Jelke van Gennep werden in een mixed-ploeg 5e overall en 2e in de mixed categorie. Volgend jaar meedoen? Begin vast met trainen en roei-eelt kweken en noteer in uw agenda: de wedstrijd wordt elk jaar de vrijdag en zaterdag na Hemelvaartsdag georganiseerd. Meer info: https://elfstedenroeimarathon.nl/