Wedstrijdnieuws 17/11

Geplaatst op 17-11-2019  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Frank Verschoor

De Hoop clubkampioenschappen 2019
Onder mooie najaarsomstandigheden werden dit weekend de clubkampioenschappen georganiseerd. Na de wedstrijden werd er video coaching verzorgd door hoofdcoaches Daniel en Lorenzo. Rhea, Daphne, Niki, Suzan, Koen, Milan, Derk, Maarten en Lancelot van de ploegencommissie hadden er een mooie wedstrijddag van gemaakt waaraan 52 ploegen deelnamen (t.o.v. 43 in 2018). Hartelijk dank voor jullie inzet! Naar de uitslagen kan op verschillende manieren gekeken worden: door middel van correctiefactoren voor zowel bootnummer als leeftijdscategorie of puur naar de absoluut geroeide tijd; er is voor ieder wat wils.
De ploegencommissie riep in drie categorieën, na leeftijds- en bootcorrectie, een winnaar uit die naar huis ging met een (wissel)prijs. De 'Papi-bokaal' voor de omgerekend snelste juniorenploeg werd gewonnen door Frederique Pals in de M18 skiff. De 'Graham-Bokaal' voor het omgerekend snelste ongestuurde nummer werd gewonnen door de 'Hongarije4-' met daarin 'Jan Leerling, Sven Rusticus, Hans de Koningh en Stephan Bon.
Tot slot werd de 'Zoetekauw-Bokaal' voor het omgerekend snelste gestuurde nummer gewonnen door de 'Alberga/BigBoysUnited8' met daarin stuurvrouw Paulien Vocking, Mathew Kleine Punte, Menno van Blitterswijk, Christof Coenders, Dominic Meyrick-Cole, Arthur Molenaar, Allard Steenbeek, Frank Verschoor en Hans Schut.
De absoluut snelst gevaren top drie tijden door dames en heren veteranen-achten (zonder correctiefactoren) zag er als volgt uit:
Dames veteranen 8+:
1: Mackor (DVB) 15:07,1
2: Kaboem (DVA) 15:27,6
3: Nooitgedacht (DVB) 16:08,4
Heren veteranen 8+:
1: Alberga/BigBoysUnited (HVA) 12:51,2
2: De Wit (HCL) 13:39.4
3: Hengstman (HVA) 13:49,7
Een volledig overzicht van alle uitslagen staat op Facebook en in de volgende bestanden. 2019-absolute-tijden.pdf; 2019-mvj-uitslag-dames.pdf; 2019-mvj-uitslag-heren.pdf; 2019-mvj-uitslag-junioren.pdf; 2019-overall-gecorrigeerd.pdf.

Wedstrijdagenda
Een overzicht van de wedstrijden waarvoor ingeschreven kan worden is hier te vinden: https://inschrijvingen.knrb.nl/nl/.
Veteranen/wedstrijdroeiers schrijven zich voor wedstrijden in via dit formulier. Het ingevulde formulier moet uiterlijk 3 weken voor de wedstrijddatum verzonden worden naar nevjirhcsni.[antispam].@karzvdehoop.nl (jeugdroeiers schrijven zich in via de Commissaris Jeugd en regio-roeiers via de Commissaris Roeien).