Wedstrijdnieuws 16 juni

Geplaatst op 16-06-2019  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Frank Verschoor, Edzo Klawer
Nederlands Kampioenschap Groot (alles met meer dan 2 riemen)
Uitslagen (klik hier)

Aan de start op de Willem Alexander Baan in Rotterdam lagen ook een aantal Hoop roeiers en roeisters in de junioren en elite velden. Eerst verslag van de senioren deelname.

LDE2x (Lichte Dames Elite dubbeltwee)
Sara Papineau Salm roeide in een combinatieploeg met Aegir naar een 3e plaats. Een mooi prestatie omdat ze ook nog dicht bij een 2e plaats waren en zeker nadat ze in de ochtend in de ‘race for lanes’ de concurrentie zand in de ogen hadden gestrooid door als laatste te finishen.
HE4- (Heren Elite vier zonder stuurman)
De route naar Henley Royal Regatta verloopt voor De Hoop ploeg ‘Big Boys United’ ook via het Nederlands Kampioenschap. Onder bezielende coaching van Jenny van Dobben de Bruin togen Mathew Kleine Punte, Daniel Nip, Menno van Blitterswijk en Frank Verschoor naar Rotterdam. Christof Coenders, de andere coachcoryfee van deze ploeg, zag thuis via de mobiele uitslagenpagina dat er in de voorwedstrijd gemazzeld werd met de loting. De ploeg hield een concurrent achter zich waardoor ze in de A-finale tussen alle wedstrijdroeiers om de NK-titel mochten strijden. Daarin werd er voortvarend en hard gestart, resulterend in een virtuele podium plaats op de 500 meterlijn. Daarna kwamen de andere ploegen echter terug gekropen en werden zij op de finish uiteindelijk zesde en laatste. De start en eerste 1000 meter lijkt in orde voor Henley, in de komende weken gaat de focus op het verbeteren van het middenstuk en de sprintfinish. Mocht u nog een leuk weekendvertier zoeken: van woensdag 3 tot zondag 7 juli wordt Henley Royal Regatta in Engeland georganiseerd. Voor iedere roeiliefhebber een ‘must-see’. Meer informatie: www.hrr.co.uk.
LDE1x (Lichte Dames Elite skiff)
Op de tweede dag van het NK roeide Sara Papineau Salm in de skiff en haalde ze in een goed bezette voorwedstrijd de A-finale. Daarin lag ze halverwege op een vierde plaats maar werd ze, na een spannende strijd, uiteindelijk 5e.  


Junioren
Bij de junioren zijn er meerderen die dit weekend een stuk zwaarder de Willem Alexander baan hebben verlaten vanwege de grote hoeveelheid eremetaal! De coaches en de roeiers zijn afgelopen tijd op zoek gegaan naar leuke combinaties en dat is niet zonder succes gebleven. Bij de meiden zijn Lola Dersjant en Frederique Pals in zijn geheel opgenomen in het Amsterdam8 project van Anita Meiland en Marcel Vervloet. Bij de jongens zijn er wat combinaties op de Hoop gevormd en die worden door onze eigen coaches begeleidt. Binnen deze combinaties werden maar liefst ZEVEN podium plaatsen behaald, waarvan DRIE keer GOUD! Al deze combinaties hebben de Coupe de la Jeunesse in het vizier.
M18 4- (Meisjes 18 vier zonder stuurvrouw) 
De meisjes hadden direct finale, waarin de combinatie van Frederique Pals met meiden van Amstel en RIC vier aan de leiding gingen vanaf de start. Op ruime afstand, maar goed voor zilver kwam Lola Dersjant over de finish in een combinatie met Beatrix en Willem 3. Naast Anita Meiland en Marcel Vervloet worden deze meiden gecoached door Pauline Luijnenburg-Kroes, Tim Lauriks en Sietze Hylkema! De wedstrijd is terug te zien via de volgende link.
J18 4- (jongens 18 vier zonder stuurman) 
In deze al eerder gebleken succesvolle vierzonder, voer ook deze combinatie vier aan de leiding naar een snelle eindtijd van 6:33.6. Deze wedstrijd valt terug te kijken via de volgende link. Gecoached door John Luck, Erna van der Doel en Dieuwertje Kooij!
M18 8+ (meisjes 18 gestuurde acht)
Aan het einde van de zaterdag, kwamen de meisjes nog bij elkaar in de 8+ om te strijden voor het Nederlands kampioenschap. Veel durfden die strijd niet aan, echter werd er wel hard gevaren! Onder andere door Frederique Pals die in de Amsterdam8 met overmacht (liefst 17 seconden voor de nummer 2) over de finish kwam. Naast Anita Meiland en Marcel Vervloet worden deze meiden gecoached door Pauline Luijnenburg-Kroes, Tim Lauriks en Sietze Hylkema! Deze wedstrijd valt terug te kijken via de volgende link
 
NEDERLANDSE KAMPIOENEN (goud)
M18 4- - Frederique Pals icm Amstel en RIC
J18 4- - Lancelot Bloemen icm Leythe/Jason en Willem 3
M18 8+ - Frederique Pals icm Amstel en RIC
Uitgelicht
ZILVER - M18 4- - Lola Dersjant icm Beatrix en Willem 3
BRONS - LDE2x - Sara Papineau Salm icm Aegir
BRONS - M18 8+ - Lola Dersjant met als stuur Olga Mommersteeg icm Beatrix en Willem 3
BRONS - J18 2x - Lancelot Bloemen icm Willem 3
BRONS - J18 8+ - Lancelot Bloemen icm Leythe/Jason en Willem 3

Algemeen opmerking m.b.t. het krachthonk:

Gaarne, na ieder gebruik, de ergometer(slidings) schoonmaken met schoonmaakmiddel en papieren doeken die naast de gootsteen hangen. Zo houden we de ergometers in goede staat.