Wedstrijdnieuws 11/3

Geplaatst op 11-03-2019  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Frank Verschoor

Afgelopen weekend stond in het teken van de Heineken Roeivierkamp, de traditionele opening van het roeiseizoen. Deze wedstrijd, georganiseerd door onze overburen Nereus, is afgeleid van het allround kampioenschap schaatsen waar ook over 4 afstanden een eindklassement opgemaakt wordt.
Deze editie was chaotisch. De verraderlijke windsnelheid, in combinatie met een risicomijdende roeibond en niet al te zekere wedstrijdleiding zorgde voor een continue wisselend roeiprogramma. Uiteindelijk hebben onze heren veteranen een tweekamp geroeid en bleef de ‘Heineken’ voor de clubroeiers en dames veteranen beperkt tot slechts 1 afstand. Desalniettemin heerste er opluchting dat uiteindelijk iedereen toch een keer ‘de baan over kon'.
K.A.R.Z.V De Hoop had een indrukwekkende afvaardiging op het water gelegd: 35 ploegen deden mee en daarmee hadden wij veruit de grootste vloot te water, waarvoor hulde. Een bijzonder woord van dank aan de materiaalcommissaris en zijn materiaalcommissie die alle ploegen van roeimateriaal heeft weten te voorzien!
Naast kwantitatief, was er ook kwalitatief genoeg moois om over naar huis te schrijven: Frans Göbel was in een combinatieploeg de snelste heren veteranenacht overall en won het HVC8+ veld.
Mathew Kleine Punte, Menno van Blitterswijk, Christof Coenders, Jonathan Lemaire, Frank Verschoor, Daniel Nip, Anne Sinkeler, Derk Noordhuis en stuurvrouw Roos Soetekouw vormden de snelste heren veteranen verenigingsacht; ze werden 2e overall en wonnen het HVA8+ veld.
In het dames veteranen achtenveld werden Dieuwertje Kooij, Floor Rameckers, Franca van Hooren, Willemijn Pas, Anneke Timmermans, Anne Snijder, Mirte Kraaijkamp en Femke Dekker 3e overall (slechts 0.3 seconden achter de nummer 2). Ze waren daarmee de snelste DVA8+ ploeg.
Ook in het dames veteranen dubbelvierenveld was er een succes van de Hoop te melden: Daria Jaenicke roeide op boeg in een RIC-combinatie naar de overall- en DVA4* winst.
Voor alle overige uitslagen, zie hier.
Ter info: de vier zwarte concept2 ergometers zijn weggehaald uit het krachthonk. Deze ergometers waren gehuurd om in de wintermaanden extra trainingsfaciliteiten te bieden. Nu de dagen weer langer worden kan er weer meer op het water getraind worden. De RP3 ergometers zijn gekocht en blijven beschikbaar voor leden met SIII of BIII bevoegdheid. Blijf ook de komende maanden ergometers afschrijven zodat uw trainingsplek zeker gesteld is en we het gebruik van de apparaten kunnen meten.