Wedstrijdnieuws 1/7 junioren

Geplaatst op 01-07-2019  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Edzo Klawer
Wedstrijduitslagen NSRF
Op een zonnige Willem-Alexander baan te Rotterdam vond dit jaar de afsluiting van het wedstrijdseizoen, de NSRF plaats. Aan de start verschenen verschillende junioren:
Junioren meisjes
Frederique Pals voer in de Amsterdam 8 naar de overwinning in het meisjes 18 8+ veld. Zij deden dit in een tijd van 6:56.03. Deze 8+ zal starten op de Coupe de la Jeunesse! In het jongere veld, de meisjes 16 8+, kwam voor de Hoop Liza Lausberg aan de start om de combinatie 8+ naar de overwinning te sturen. In een meisjes 18 4- kwam Frederique in combinatie met Amstel en RIC weer goed voor de dag en ging er met de winst vandoor! Liza Lausberg voer in combinatie met ARC en RIC in het sterke M16 4x veld een solide race, maar konden helaas net niet winnen van een noordelijke meisjes combinatie. 
Junioren jongens
Bij de jongens verscheen iedereen weer aan de start, hersteld van blessures of na een succesvolle examen periode. Er werd gestart in combinatie ploegen en Hoop-ploegen. Lancelot Bloemen voer, als eerder, in verschillende combinaties. Met Jaap Worm van Willem 3 voer hij in een sterk bezet J18 2x veld, onder andere met een Hoop ploeg met Sybren den Dekker en Severin Broekman, in de voorwedstrijd naar de snelste tijd. Een combinatie van het Spaarne en Willem 3, die in de voorwedstrijd niet vol aan hoefde, was in de finale te snel voor hen. Aan het eind van de dag was het tijd voor de achten. Lancelot voer met een Hertog combinatie naar de overwinning van het J18 8+ veld in een tijd van 6:05! 
Overwinningen
M16 8+ Wetterwille combinatie met Liza Lausberg als stuur
M18 8+ Coupe 8 combinatie met Frederique Pals
M18 4- Frederique Pals icm Amstel en RIC
J18 8+ Lancelot Bloemen icm Hertog/Willem 3/Jason/Leythe
 
Afsluiting van het jaar
Voor de junioren en de begeleiding was het een mooi, maar ook een zwaar jaar dat met deze wedstrijd werd afgesloten. De dank is groot voor alle vrijwillige coaches, voor de meisjes waren dit: Pauline Luijnenburg-Kroes, Sietze Hylkema en Tim Lauriks. Voor de combinatie projecten (Amsterdam 8) waren dit Anita Meiland en Marcel Vervloet. De jongens werden gecoacht door John Luck, Erna van der Doel en Dieuwertje Kooij. Alle junioren en coaches werden ondersteund door onze hoofdcoach Daniel Nip.
Na afloop van het Zeil en Roeikamp (6 en 7 juli) zal tijdens de BBQ (zondag 7 juli) hierbij stil worden gestaan en zullen de Nederlandse kampioenen worden gehuldigd. Inschrijven voor het kamp en de BBQ kan nog tot en met dinsdag 2 juli 21 u, via: https://www.karzvdehoop.nl/activiteiten/182/roei-zeilkamp-bbq-de-hoop