Wedstrijdnieuws 1 juli

Geplaatst op 01-07-2019  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Frank Verschoor

Argo Sprint
Op de Willem-Alexanderbaan in Rotterdam werd afgelopen vrijdagavond de Argo Sprint verroeid, over 500 meter. Stephan Bon, Hans de Koningh, Sven Rusticus en Jan Leerling roeiden in een 4- tegen een oud-Argo 8+ en waren ruim sneller, in een tijd van 01:41,98.
WINST:
4- Stephan Bon, Hans de Koningh, Sven Rusticus en Jan Leerling

NSRF Slotwedstrijden
Het nationale 2km wedstrijdseizoen werd dit weekend in Rotterdam afgesloten. Naast junioren deed ook Sara Papineau Salm mee in de LDE2x, LDE1x en LDE4x velden. Zij roeide wel vooraan maar kwam met een respectievelijk 2e, 3e en 4e plaats te kort voor een overwinning.

Hoop goes Henley Royal Regatta
Woensdag gaat Big Boys United van start in Henley-on-Thames. Mathew Kleine Punte, Daniel Nip, Menno van Blitterswijk en Frank Verschoor varen iedere dag een knock-out race over 2112 meter. Zij worden gecoacht door Jenny van Dobben de Bruijn en Christof Coenders. De ploeg zal een poging doen om de prestigieuze Wyfold Challenge Cup naar De Hoop te halen. Winnen = een ronde verder. Verlies = einde toernooi. Van woensdag t/m zondag zijn alle wedstrijden te volgen via de YouTube livestream.
Eerst wedstrijd: woensdag 3 juli – 19:40 NL tijd starten ze tegen Bedford Rowing Club.

Matjes in het krachthonk opruimen!
De blauwe (buikspier)matjes zijn glad en gevaarlijk wanneer je er (per ongeluk) op gaat staan. Hang ze daarom na gebruik altijd direct weer op! Zo voorkomen we ongelukken. (Wij zullen ondertussen op zoek gaan naar andere (buikspier)matjes).

Coastal Loosdrecht – 22 juni
Tijdens Coastal Loosdrecht kwamen op 22 juni eenentwintig vieren aan de start. De wedstrijd ging over 4,5 km. Er was opnieuw winst voor de dames van De Hoop en een verrassend debuut van het herenteam van De Hoop, waarvoor hulde.
Coastal Loosdrecht telt mee voor het KNRB Klassement Coastal Roeien. In de tussenstand staat het damesteam van De Hoop bovenaan, zie https://knrb.nl/klassementen/knrb-klassement-coastal-roeien/
WINST:
Coastal 4x+ Jannemieke ter Horst, Noor Zomerman, Femke Dekker, Dieuwertje Kooij, stuurman Arco de Vries en coach Harald Kruithof.