Wedstrijdkalender

Geplaatst op 10-04-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Christof Coenders, Commissaris Wedstrijd
Met de Heineken Roeivierkamp, Head of the River Amstel, Skiffhead en Twee/Jeugdhead nog vers in het geheugen, het zuur nog in de benen en het mooiere weer in aantocht, is het logisch dat men verlangt naar nog meer wedstrijdmeters. Hierbij een overzicht van een aantal aankomende wedstrijden en wellicht enige inspiratie tot training. Dit is uiteraard slechts een beperkte selectie van de beschikbare opties; voor meer inspiratie verwijs ik u graag naar de kalender van de KNRB: https://roeien.nl/kalender/.
 
Wenst u zich in te schrijven voor een wedstrijd, raadpleegt u dan allereerst de website van het evenement. Dient inschrijving te geschieden via het KNRB inschrijfsysteem, richt u zich dan tot nevjirhcsni.[antispam].@karzvdehoop.nl met een ingevuld inschrijfformulier. Verloopt de inschrijving rechtstreeks via de wedstrijdorganisatie en kunt u deze zelf afhandelen, richt u zich dan ook tot de Commissaris Materieel (leeiretam.[antispam].@karzvdehoop.nl), indien u wilt informeren naar de beschikbaarheid van een boot.
 
Wedstrijd:
Nereus Carpit Noctem
Datum:
16 april 2022
Locatie:
Amstel, Amsterdam
Omschrijving:
De voorwedstrijden bestaan uit een 1250 meter gevolgd door 250 meter. Op basis hiervan kan men zich kwalificeren voor de finales. De boord-aan-boord 250 meter sprint finales beginnen ’s avonds en worden op een felverlichte Amstel gevaren. 
Meer informatie:
 
 
Wedstrijd:
AA race
Datum:
24 april 2022
Locatie:
Alkmaar
Omschrijving:
De AA Race is een jaarlijkse achtervolgingswedstrijd 4000 meter rondom Alkmaar. Voor de jeugd is er een speciale jeugdheat over 2,3 kilometer. Prachtig roeiwater met fietspad langs het hele parcours. Na afloop een gezellige borrel en barbecue voor alle deelnemers.
Meer informatie:
 
 
Wedstrijd:
Spaarne Lenterace
Datum:
21 & 22 mei 2022
Locatie:
Ringvaart, Haarlem
Omschrijving:
De wedstrijd wordt verroeid in de vorm van tijdraces over een afstand van 4,5 km (volwassenen) of 2 km (junioren) op de Ringvaart vanaf het Spaarne.
Meer informatie:
 
 
Wedstrijd:
Elfstedenroeimarathon
Datum:
27 mei 2022
Locatie:
Friesland, met start en finish in Leeuwarden
Omschrijving:
Tijdraces over 207 km in estafettevorm
Meer informatie:
 
 
Wedstrijd:
Eurogames Nijmegen 2022
Datum:
28, 29 en 30 juli 2022
Locatie:
Waal, Nijmegen
Omschrijving:
De Eurogames zijn een terugkerend inclusief evenement voor de LHBTIQ gemeenschap, maar het is heel gebruikelijk dat gewoon iedereen kan meedoen.
De wedstrijd wordt een boord aan boord race over een afstand van 750 meter. Eén op één wedstrijden volgens een knock-outsysteem; als je wint, ga je door naar de volgende ronde, maar als je verliest, lig je uit het toernooi. Er zijn twee banen voor de wedstrijd en een uprowing-gebied.
Meer informatie: