Voorjaarszeiltocht, Lustrumzeilen & Zeilcursus

Geplaatst op 15-04-2018  -  Categorie: Zeilen  -  Auteur: de Zeilcommissie

Voorjaarszeiltocht Buitengaats
In het weekend van 8,9 en 10 juni organiseert de commissie De Hoop Buitengaats de voorjaarszeiltocht voor jachteigenaren op het IJsselmeer en de Wadden. Verzamelplaats is de visserijhaven (buitenhaven) van Den Oever. Plaatsen voor opstappers zijn beperkt en afhankelijk van het aantal deelnemende schepen. Geïnteresseerden  melden zich per e-mail.

Lustrum: Zeildag 19 mei en Zeil-clinic 6 mei
In het kader van het 34e lustrum organiseert de zeilcommissie op zaterdag 19 mei een zeil-puzzeltocht op de Vinkeveense plassen. Alle Hoopleden zijn uitgenodigd, zeilervaring is niet vereist. Per boot zullen een ervaren schipper en bemanningslid aanwezig zijn.
Jachthaven Bon, Winkeldijk 35 Vinkeveen. 12:00 aanvang met palaver in restaurant Bon, afsluiting om 17:00 met borrel en diner. Opgeven via e-mail.
Voor Hoopleden zonder zeilervaring die graag een keer een proefles in een polyvalk willen volgen of voor Hoopleden met een zeilverleden die het zelfvertrouwen kwijt zijn geraakt om zelfstandig met een polyvalk de plas op te gaan, wordt voorafgaand aan de Lustrum zeildag, op zondag 6 mei, een zeil-clinic georganiseerd.
Jachthaven Bon, Winkeldijk 35 Vinkeveen. 12:00 aanvang met palaver in restaurant Bon, afsluiting om 17:00 met borrel. Opgeven via e-mail.

Zeilcursus Z2 (laatste kans voor aanmelding)
Aanstaande donderdag vangt de zeilcursus Z2 aan voor aspirant-schippers met een eerste van een drietal theorielessen. Aanmelden kan bij de leden van de zeilcommissie of per e-mail.
De theorielessen voor Z2 starten om 20:00 en worden geven op 19/4, 1/5 en 15/5.

In het weekend van 28 en 29 april worden de polyvalken uit de winterstalling gehaald en vaarklaar gemaakt.