Virtual Head of the River: Terugblik

Geplaatst op 11-04-2021  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Wedstrijdcommissie K.A.R.Z.V. 'de Hoop'
Bijna 600 sporters zijn gedurende 2 weken uitgedaagd in de roeiboot, op de ergometer, op de fiets, als hardloper, wandelaar of zelfs op langlaufski’s. Zowel in Nederland als het buitenland, van China tot Canada en van Spitsbergen tot Zwitserland. De Virtual Head, een nieuw concept als alternatief voor de Head of the River en de Skiffhead & Jeugd- en Tweehead, is een succes geworden. De uitdaging was om binnen de Coronaregels iets te organiseren waar iedereen (van wedstrijdroeier tot recreatieroeier) laagdrempelig aan mee kon doen. Dit vroeg om een andere manier van denken. Wat kan er wél!
 
Terugblikkend hadden we:
  • de competitieve roeiers die elke keer als ze werden ingehaald door hun rivaal een volgende poging waagden om weer hogerop te komen.
  • de slimmeriken die wachtten op de meest ideale weersomstandigheden.
  • jeugdroeiers die de Virtual Head gebruikten voor een onderlinge spar.
  • de deelnemers die de strijd met zichzelf aangingen om steeds opnieuw hun eigen prestatie te verbeteren.
  • verenigingen die de gelegenheid dankbaar gebruikten om iets te bieden aan al hun leden.
  • de roeiers zonder wedstrijdervaring die dachten dat dit niet voor hen bestemd was, totdat ze erachter kwamen dat ze best in staat waren om 4 km achter elkaar te roeien. Wat een euforie en trots!
  • veteranen boordroeiers die nu helaas niet kunnen roeien, maar meededen aan de alternatieve sporten om hun fitheid te testen.
  • de deelnemers zonder ervaring met smartwatches of Strava, die een flinke digitale drempel over moesten om mee te doen.
  • para-roeiers die het met vaste bank opnamen tegen skiffeurs die vol op de benen gingen.
  • Lite-boats, C1-tjes, omgeriggerde drieën en vieren die streden met reguliere boten en glad materiaal.
Zoals een deelneemster zei: “Er komen hele andere krachten los met de Virtuele Head. Spannend!”
 
De Hoop mag heel trots zijn op de ruim 100 enthousiaste deelnemers. Veruit de meesten van alle verenigingen! Bovendien een dwarsdoorsnede van onze vereniging: Jeugd, wedstrijdroeiers en recreatieve roeiers uit alle leeftijdscategorieën. In het oog springende resultaten: winst op de 8km skiff door Menno van Blitterswijk (32’14) en 8km fietsen door Stephan Bon (8’49). Alle deelnemers krijgen binnenkort een passend aandenken toegestuurd. Kijk voor alle resultaten op www.headoftheriver.nl
Na een uitgebreide evaluatie gaan we bekijken hoe en wanneer de volgende editie van de Virtual Head als nieuw concept een plaats op de jaarkalender kan krijgen.