Virtual Head of the river 2021 goed van start

Geplaatst op 28-03-2021  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Wedstrijdcommissie K.A.R.Z.V. 'de Hoop'
De eerste week roeien, ergometeren, fietsen, hardlopen, etc. zit erop. We maken de tussenbalans op en richten ons nu op de 2e week.
Er was al meteen een fikse belangstelling om deel te nemen vanuit Nederland én het buitenland door jeugdroeiers, studenten, pararoeiers en vooral van veteranen. De Virtual Head is een echt virtueel multi-breedtesport evenement geworden.
De response op de dagelijkse “Wij dagen jou uit” campagne op sociale media (Facebook en Instagram) is enthousiast. Uitdagers bij De Hoop zijn Keizer van de Amstel Frans Göbel, multi-sporter Stephan Bon (roeien, fietsen, ergo) en beginnend roeier Floris Dorgelo met een 4km toptijd in een C1.
De vragen om velden toe te voegen of aan te passen bij de jeugd en studenten zijn inmiddels uitgevoerd, met als gevolg nóg meer deelname.
 
Opvallend in de feedback zijn de vele opmerkingen over onverwacht plezier. Ook al strijd je alleen, het idee dat je het opneemt tegen iemand kilometers ver weg blijkt grappig en uitdagend. Voor veteranen die wedstrijden en spars missen blijkt de Virtual Head dé manier om focus en concentratie te kunnen trainen in een virtuele wedstrijd setting. En voor degenen die normaal nooit aan wedstrijden zouden meedoen, blijkt de Virtual Head een laagdrempelige nieuwe ervaring om kennis te maken met roeien tegen de klok.
 
= Deelnemers 1e Head week: 300+. = Buitenlandse deelname: VS, Canada, Zwitserland, Duitsland, UK, Spitsbergen. = Oudste deelnemer: 94 jaar in een single wherry. = Meest bijzondere locatie: 8 km langlaufen op Spitsbergen. = De Hoop: 62 inschrijvingen (meeste inschrijvingen per club!)
Je hebt nog een week (t/m Paaszondag 4 april) om mee te doen. Join the fun! Aarzel niet en schrijf je in op www.headoftheriver.nl.
Daar vind je ook deelnemers, resultaten en de “Wij dagen jou uit” interviews.
 
Deze downloads helpen je om mee te doen:
  • Hoe registreer ik eenvoudig mijn tijd met Strava? Klik hier 
  • Suggesties voor 4km en 8km banen op de Amstel: klik hier 
  • Handleiding Virtual Head: klik hier