Virtual Head 2021: Echt roeien in virtuele race

Geplaatst op 07-03-2021  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Wedstrijdcommissie K.A.R.Z.V. 'de Hoop'
DOE JIJ MEE AAN DE VIRTUAL HEAD OF THE RIVER tussen 20 MAART en 4 APRIL?
Veel kan er helaas niet. Daarom draaien wij het om: wat kan er wél... Corona proof?
Een multi-sport krachtmeting op afstand (in ruimte en tijd), voor iedereen.  Voor alle leden van De Hoop dé gelegenheid om mee te doen aan de mythische (Skiff-, Twee-, Jeugd-) Head! Van beginnend roeier tot doorgewinterde skiffeur of boordroeier. Van jeugd tot veteraan. Kan of wil je op dit moment niet roeien? Doe dan mee met de sporten aan de wal. Daag je ploeg uit om mee te doen!
Resultaten zijn uiteraard niet 100% te vergelijken omdat er op verschillende wateren, tijden of locaties wordt gesport. Plezier, sportiviteit, eerlijkheid en veiligheid zijn de voornaamste ingrediënten; bochten afsnijden helpt niet. Meedoen is belangrijker dan winnen…. alhoewel…
 
Wat houdt het in?
  •      The Virtual Head (8km): roeien, ergometer, fietsen, hardlopen
  •      Halve Virtual Head (4km): alleen mogelijk voor roeien en ergometer.
Roeien in skiff, C1, liteboat en tweetjes als ook (C)-vieren voor zover toegestaan binnen de Corona regels. Je kunt aan één of meerdere onderdelen meedoen, eventueel meerdere keren. De beste tijd telt. Je kunt je inschrijven in verschillende velden (roeien en ergometer). De overige sporten hebben een open categorie voor mannen en vrouwen.
In de periode van 20 maart t/m 4 april kies je zelf jouw tijdstip, afstand en locatie.
 
Hoe werkt het?
Tijdwaarneming en uitslagen worden verwerkt door Time-Team. Met een sporthorloge, smartwatch of mobiele telefoon voorzien van GPS (bijv. met gratis Strava app) registreer je je eigen traject (afgelegd pad en tijd). Je kunt ook een NK SpeedCoach met training pack gebruiken. Je upload-t het traject in Time-Team. Een duidelijke handleiding krijg je na inschrijving. Voorbeelden voor 4km en 8km banen op de Amstel volgen eveneens.
Virtuele winnaars per categorie/veld ontvangen na afloop een mooie prijs en alle deelnemers zullen een passend aandenken ontvangen.
Voor meer gedetailleerde informatie zie websites www.skiffhead.nl en www.headoftheriver.nl als ook sociale media. De inschrijving start in de loop van deze week via deze websites. Inschrijven kan tot en met de laatste dag van de Virtual Head of the River.