Veteranen op de Thetis Sprint & ARB

Geplaatst op 05-06-2022  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Christof Coenders, Commissaris Wedstrijd
Eens in de zoveel tijd pakt een veteranenploeg de handschoen op en gaat de strijd aan met studenten en andere (sub)toppers, in velden waar de gevaren tijden er niet om liegen. Dit weekend trokken Bastiaan Colette en Mitch Geraedts hun wedstrijdpak aan, om ten strijde te trekken in het Heren Elite dubbeltwee veld, op zowel de Thetis Sprint als op de ARB Bosbaan wedstrijden.
 
Op vrijdagavond wisten ze de koffiemolen op de hoogste stand te zetten, waarna met een tijd van 1:36,19, de punt als eerste over de finishlijn werd gedrukt. Met een ruime 2,24 seconde op de nummer twee.
Zaterdag lag het veld van zes ploegen klaar voor de twee kilometer, in een baan waar de wind met noord oostelijke richting een ouderwetste boeienpot in gedachten had. En dat werd het ook, met een jammerlijk resultaat voor de Hoop ploeg in baan 7; de baan met het grootste nadeel. De start was snel en hard, echter de golven en verstoringen, gecombineerd wellicht met de race van de dag ervoor, resulteerden uiteindelijk in een vijfde plek.
 
Proficiat met het Sprint blik!
 
WINST
HE 2x – Bastiaan Colette & Mitch Geraedts (Thetis Sprint)