Verslag zeilkamp zomervakantie 2021

Geplaatst op 12-09-2021  -  Categorie: Jeugd  -  Auteur: Thomas Wesdorp
Deze zomer waren 10 jeugdleden tijdens de zomervakantie te vinden bij Zeilschool de Vinkeveense Plassen. Daar namen ze deel aan een zeilkamp. De Hoop en de zeilschool werkten hiervoor samen. Tegen een korting konden jeugdleden deelnemen aan het zeilkamp tijdens de eerste vakantieweek. Er kon worden gezeild in veel verschillende type zeilboten. De Hoop zorgt er zo voor dat de jeugd niet alleen leert roeien, maar ook zeilen.
Afgaand op de reacties vonden veel deelnemers het erg naar hun zin gehad. Het verslag van  jeugdlid Thomas Wesdorp is hieronder te lezen.
 
Bij aankomst werden we ontvangen en konden we onze spullen afgeven zodat deze naar onze kamers werden gebracht. Vervolgens ontmoetten we ons groepje, in ons geval eigenlijk maar één nieuw iemand, omdat we alle elkaar alle drie al kenden van de Hoop. Ook maakten we kennis met onze instructeur. We gingen nadat we kennis gemaakt hadden en ons klaar gemaakt hadden meteen al diezelfde dag het water op en begonnen helemaal bij de basics. De zeilschool volgt een CWO-systeem en iedereen in ons groepje ging dit jaar CWO 1 halen voor kielboot (valk). Een valk is een kielboot, waar je, als je mee was, ook al eerder op het kamp van de Hoop in gevaren hebt.
De inschrijvingen waren dit jaar i.v.m corona gesplitst, dus er was een groep van leeftijden onder de 11, en een groep vanaf 12 jaar. De leeftijden van de andere cursisten binnen jouw helft verschillen ook, dus je leert altijd wel meerdere mensen kennen van dezelfde leeftijd. Op het kamp kan je uit verschillende boten kiezen om in te zeilen, er is dus voor iedereen wel wat! Als je niet meer bij een groep met mensen die je kent kan, maakt dat niet heel erg veel uit aangezien je iedereen ook veel ziet buiten het zeilen. Je wordt goed individueel geholpen met het zeilen en je krijgt vaak verschillende opdrachtjes die je zelf of als groep uit moet voeren. Als je aan alle eisen voldoet kan je aan het eind van de week ook een CWO krijgen, dat is een soort zeildiploma.
In de ochtend stonden we op rond 8 uur, om vervolgens te ontbijten. Nadat we samen met de grote groep ontbeten hadden, maakten we ons klaar om te gaan zeilen. Vaak was er nog een kort insmeer rondje omdat het de hele week erg warm was met een felle zon. Daarna gingen we het water op en zeilden we tot ongeveer 1 uur. Daarna gingen we gezellig met ons groepje, en vaak ook andere groepen, lunchen en op dagen waar er weinig wind was ook nog een spel was. Ook was er soms een ‘snoepwinkeltje’ mee, waar je met je snoepkaarten iets lekkers voor tussendoor kon kopen. De rest van de middag zeilden we tot ongeveer 5 uur. In onze week was er soms er weinig wind en was het erg warm, maar dan is het alsnog hartstikke gezellig met muziek en zwemmen.
Na het zeilen konden we ons eventueel omkleden en waren we vrij in wat we mochten doen. Wij gingen bijvoorbeeld in een groep met leeftijdsgenoten spelletjes spelen maar er waren ook andere dingen die je kon doen. De groep van extern ( mensen die niet bleven slapen ) ging nu naar huis en de rest bleef over voor het avondeten. Daarna aten we avondeten en kregen we weer even vrije tijd. Elke avond waren er twee avondactiviteiten die elke avond verschilden. Dit waren activiteiten zoals boogschieten, silent disco, spooktocht, gokavond, kanoën en nog veel meer. Vrijdag was de avondactiviteit een bonte avond. Hier waren er per groep kleine optredens en quizzes, wat misschien een beetje saai kan klinken maar het wordt heel leuk gemaakt. Over het algemeen vond ik het kamp een heel groot succes. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen en natuurlijk ook beter leren zeilen. Het is dus zeker een aanrader voor als je
nog vrije weken hebt in vakanties!