Verslag Woensdagavondwedstrijden & Bon-bokaal ***

Geplaatst op 27-09-2020  -  Categorie: Zeilen  -  Auteur: Redactie

Dit jaar is het grootste deel van de serie woensdagavondwedstrijden die jaarlijks bij jachthaven Bon georganiseerd wordt in het water gevallen. Vanaf eind augustus zijn er nog enkele wedstrijden gevaren. Een groepje fanatieke zeilers van de Hoop heeft onze eer verdedigd op drie avonden en een afsluitende zaterdag, waarop twee langere wedstrijden werden gevaren.
Hoewel we over het algemeen leuk contact hebben gehad met de andere deelnemers is er af en toe ook wat wrijving ontstaan na de wedstrijden. Enerzijds was er hier en daar kritiek te horen op onze soms wat onervaren manier van doorduwen in de wedstrijd, anderzijds vond men onze boten wat te snel in verhouding met de huurboten van Winkeloord. Dit snelheidsverschil heeft de westrijdleiding op de tweede avond opgelost door ons een handicap te geven, waardoor we zo'n 4% sneller moesten varen dan de boten die bij Winkeloord gehuurd worden.

Winst
Met een klein beetje geluk (op de laatste dag was de aanvoerder van het klassement afwezig) heeft Hendrik Jan Onnes (op de laatste dag vervangen door Eduard ter Schiphorst) het eindklassement gewonnen, waarbij een fles wijn en een Bon-bon uitgereikt werden!