Verslag Tromp Boat Races 2021 

Geplaatst op 17-10-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Frank Verschoor
5250 meter over het Hilversums Kanaal, prachtig roeiwater tussen het groen. De 36e Tromp Boat Races werden afgelopen weekend verroeid.  
Zaterdagochtend was het in het eerste veld meteen raak; Mitch Geraedts wist, samen met zijn invallende broer, het heren veteranen dubbeltwee veld te winnen. Daaropvolgend ging een armada van 57 heren veteranen skiffeurs het Hilversumse kanaal over waaronder een viertal De Hoop roeiers. Aan het einde van de rit was Frans Gobel menig jongere veteraan te snel af en won hij en passant de HV1xF categorie.   
In het tweede blok waren onze junioren aan de beurt. De J16 dubbelviermet, gestuurd door Olga Mommersteeg en gecoacht door Lorenzo van Velzen, voeren een heel sterke race waarbij ze met bijna 50 seconden verschil winnend over de streep kwamen! Top gedaan Emil Hund, Sebbe Forma, Lapo Hirschhofer en Merijn de Clercq Zubli!  
Op zondag lieten oud-Tromp junioren roeisters Daphne van Wees en Rhea van Leeuwen zien dat ze het roeien en de parcourskennis niet verleerd waren. Zij wonnen het Dames veteranen A dubbeltwee veld. Kortom een heel succesvol roeiweekend voor alle gelederen (M/V, junioren tot veteranen) van De Hoop! Alle uitslagen zijn hier te vinden. 
 
WINST 
HV 2x A Mitch Geraedts 
HV 1x F Frans Gobel 
J16 4* Emil Hund, Sebbe Forma, Lapo Hirschhofer, Merijn de Clercq Zubli, stuur Olga Mommersteeg en coach Lorenzo van Velzen 
DV 2x A Daphne van Wees en Rhea van Leeuwen