Verslag Trainingskamp Maastricht

Geplaatst op 26-09-2021  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Heidi Rutten
Wat een geweldig weekend in Maastricht heb ik gehad! De zonnestralen kwamen ons (23 leden van De Hoop) afgelopen vrijdag al tegemoet en zijn het hele weekend gebleven! Dit was uiteraard een 'very nice to have' maar het werkelijke succes kwam van de geweldige sfeer en het programma.
Op een leuke en gezellige manier heb ik mijn roeien verbeterd en ben ik (nog) enthousiaster geworden voor het roeien. De kleine finesses zoals de ringetjes voor de hoogte van de dollen en het voetenboord afstellen op de juiste uitpik (ik dacht dat ik het wist, maar NOT). In een gladde vier word je er extra mee geconfronteerd. Vrijdagmiddag begonnen we in een gladde vier met 'moi' op slag. Ik dacht dat doe ik wel ff, was toch wel spannend in gladde boot en in een nieuwe omgeving.
Zaterdagochtend zaten Sengül (Küsükasci) en ik met Els (van Dam) en Jannemieke (ter Horst) in de gladde vier die uiteindelijk als een gladde aal over het water gleed :-). Els gaf precies aan wat er nog gefinetuned moest worden aan de uitpik (haal afmaken), de inpik (het tijdig draaien van het blad), het bekende rustig oprijden en goed inbuigen en die houding vasthouden. Jannemieke hield ons vanaf de boegplaats goed in de gaten en stuurde ons uiteraard niet met een kluitje in het riet :-). Hoewel Sengul en ik het in het begin spannend vonden kregen we uiteindelijk complimenten van Els en Jannemieke! What more do you need?!
Er was ruimte voor wijnproeven op de prachtige Apostelhoeve, shoppen (met of zonder 70% korting), lekker eten, sightseeing en veel flexibiliteit qua programma (je kon zelf aangeven wanneer je wat wilde doen), qua boten en samenstelling. Kortom: een must voor als je in een leuke en gezellige omgeving jouw roeivaardigheden wilt verbeteren! Voor herhaling vatbaar!
Hulde aan de organisatie: Jannemieke, Esther (Zijtregtop) en Rogier (Schellaars), dank!