Verslag trainingskamp Gavirate

Geplaatst op 26-02-2022  -  Categorie: Jeugd  -  Auteur: Thomas Wesdorp

Afgelopen voorjaarsvakantie zijn wij met een aantal junioren, leden, en natuurlijk coaches op een trainingskamp in Gavirate geweest. Het kamp werd compleet geregeld door de Rowing Academy. Nadat we de dagen ervoor de boten afgeriggerd en opgeladen hadden, was het 19 februari tijd voor vertrek. We verzamelden ons op Schiphol waar alles, buiten enige stress door onduidelijkheid over vertraging, goed verliep. Er werd afscheid genomen van ouders en we gingen aan boord. Het was een korte vlucht en de meesten van ons zaten bij elkaar in de buurt.
Aangekomen in Italië verzamelden we ons weer en werden we opgewacht door een buschauffeur met een bordje van de Rowing Academy. Buiten was het al meteen duidelijk dat het weer er heel anders was dan in het toen stormende Nederland: veel zon, weinig wind en een lekkere temperatuur. Ook de busrit duurde niet erg lang, want Comerio ligt niet verder dan een uur verwijderd van Milaan. De reis was natuurlijk erg gezellig en we liepen niet ver achter op schema.
We overnachtten in hotel Bel Sit, waar Marcel van de Rowing Academy ons opwachtte. Hij was al een dag eerder met de botenwagen en onze bagage vertrokken. We sliepen bijna allemaal in kamers voor twee personen, en we konden vanuit onze kamer alvast genieten van het uitzicht over het meer. Nadat we gesetteld waren in onze kamers, en even uit hadden gerust, vertrokken we naar de roeivereniging waar we die week zouden trainen. De vereniging heet A.S.D. Canottieri Gavirate en we konden zowel op de baan van Gavirate, de baan van Varese en natuurlijk rond het meer roeien. De vereniging was zo'n 20 minuten lopen vanaf het hotel.
Zoals ik eerder al zei, het was echt fantastisch weer. We konden bijna elke dag wel in een T-shirt naar buiten en thermo’s waren alleen soms in de ochtend nodig. We trainden 1-2 keer per dag en waren heel veel buiten. De trainingen in de ochtend waren om 9 uur en de trainingen middag om 3 uur, zodat er genoeg tijd tussen zat om nog te lunchen en om even bij te komen. Het was echt fantastisch om over het gladde water tussen de bergen te roeien. Op het water ben je natuurlijk wel bezig met roeien, maar er werd ook genoten van het uitzicht. De coaches voeren mee met coachbootjes en hebben ook veel foto’s en filmpjes gemaakt.
Op tijden dat er geen training was werden we vrijgelaten in wat we deden. Zo zijn sommigen van ons ook op een van de laatste dagen meegegaan op een wandeling door de bergen. Op het hoogste punt van de tocht hadden we een prachtig uitzicht over de vele meren in de buurt en over besneeuwde bergen. Al het eten werd verzorgd door het hotel en er was voor elke maaltijd een buffet. Na een week trainen was het helaas tijd om de boten weer af te riggeren en op te laden. We hebben nog een aantal groepsfoto’s gemaakt en zijn na afloop nog even bij een café gaan zitten. De terugweg verliep helemaal top. We kwamen in zaterdag 26 februari in de avond terug en op het vliegveld stonden de ouders ons al op te wachten.
Het was een super gezellige en mooie ervaring en we hebben er veel van geleerd en genoten.