Verslag Regioroeiwedstrijd Willem III 17/9

Geplaatst op 18-09-2022  -  Categorie: Regioroeien  -  Auteur: Regioroeicommissie 2022: Christel, Andreas, Jeroen, Rob, Yvonne
Gelukkig valt het weer meestal mee als je buiten bent. Ondanks de slechte weersvoorspelling was het zaterdag een stralende zaterdagmiddag. Alleen de wind maakte de wedstrijd anders dan in de afgelopen zomermaanden. Met windkracht 5 is rustig wachten op het startsein een flinke uitdaging.
Willem III daagde de deelnemers uit met een korte baan van 250 meter met een keerboei voor de terugweg op de Amstel. Beginnende skiffeurs van Skoll kwamen regelmatig op de wedstrijdbaan terecht wat een extra uitdaging gaf voor de stuur.
 
Met lof voor alle aantredende ploegen zien we dat De Hoop hoge ogen scoorde bij Willem III. De ploegen Bakboordbest (2e), Blijven Hopen (1e), Orion (2e), Neptunes (1e) haalden een podiumplek.  
Voor de seriebeker heeft De Hoop eigenlijk al gewonnen in de categorie C4 Mix. Er is geen ploeg meer die de ploeg 'Blijven Hopen' kan verslaan met de laatste wedstrijd in de serie*. De ploegnaam is een beetje voorzichtig gekozen kunnen we hieruit wel concluderen. Orion (C2 Dames) gaat gelijk op met een ploeg van RIC voor de 1e plaats op het podium. Dus dit wordt nog spannend!
 
* indien de punten goed geteld zijn.