Verslag Oude IJssel Regatta

Geplaatst op 01-05-2022  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Christof Coenders, Commissaris Wedstrijd
Sommige mensen kunnen geen genoeg krijgen van de eenmansboot. In strijd met je tegenstander, de elementen of jezelf, in de ranke boot over het water glijden. Op advies van een gepassioneerd skiffeur en coach, de heer Hoefsloot, vertrok een drietal skiffeurs naar de ‘Skiffhead van het Oosten’, om de strijd wederom aan te gaan.
De Oude IJssel Regatta is voor de kleinere nummers een klassieker in wording, georganiseerd door de Achterhoekse Roeivereniging de Ank in Doetinchem. Het is een wedstrijd met flauwe bochten, verraderlijke bruggen en viswedstrijden, die langs kastelen, afvalverwerkers, vogelbroedplaatsen en hoogspanningstracé ’s voert.
Het evenement voor tweetjes en skiffs groeit en valt mooi tussen de Skiffhead en Spaarne Lenterace. Na afloop was er een barbecue met de regionale roei-coryfeeën. Al met al een recept voor een mooie dag, die bijna als een buitenlandse ervaring voelt.
 
Nadat de heren Hoefsloot, Kreiken en Walchholz in de lentezon 12 kilometer hadden opgeroeid naar Doesburg, was het tijd om vervolgens in hoog tempo na een dikke 50 minuten weer te finishen in Doetinchem. En dat werd gevoeld.
Prijzen van de lokale goudsmederij met linten in Oekraïense kleuren (verengingskleuren ARV de Ank), werden vervolgens overhandigd door de burgemeester. En hier was ook een tweetal prijzen voor de skiffeurs van de Hoop te vieren.
Bert Hoefsloot was naast de winnaar in het HVG-H 1x veld (in een baanrecord) ook een sterke tweede in het voor leeftijd gecorrigeerde overall-klassement. Sebastian Wachholz roeide voor de winst in het HVB 1x veld. Donald Kreiken eindigde na een korte ontmoeting met een rietkraag achter in het veld en heeft naar eigen zeggen extra training in de skiff gepland. Na een korte analyse werd duidelijk dat de pas aangelegde sprintvezels van de Koningssprints op deze langere afstand minder van pas komen.
Bert en Seb, proficiat!
 
WINST
HVB 1x – Sebastian Wachholz
HVG-H 1x – Bert Hoefsloot