Verslag Head of the river Amstel

Geplaatst op 12-03-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Christof Coenders, Commissaris Wedstrijd
Kon men traditioneel warm draaien voor de Head op de Heineken Roeivierkamp, dit jaar was het juist de Head waarop men warm kon draaien. Eveneens werd de al eerder verbroken traditie om de finish voor restaurant de Ysbreeker te leggen ook weer terzijde gelegd; nu was het onze eigen vereniging de Hoop die de organisatie mocht verwelkomen en de finishlat mocht ondersteunen.
Een traditie die gelukkig niet ter ziele ging was het feit dat de Hoop als hofleverancier met maar liefst 31 ploegen, waar een Hoop-lid in zat, aan de start lag.
 
Het waren twee prachtige dagen waarop hard gestreden is. Op de zaterdag was er blik voor Els van Dam en Marty Cremer, die in een combinatieploeg menig jongere Dames Masters acht achter zich wist te houden en daarmee het Dames Masters E 8+ veld op hun naam schreven.
De jonge honden van de Big Boys United lieten van zich spreken onder bezielende leiding van routinier Reinder Lubbers in het Open Masters A 8+ veld.
Op zondag konden handen in de lucht voor de heren van de Graham acht, in het Open Masters H 8+ en niet veel eerder schoof ook Frans Göbel met de boegbal naar de overwinning van het Open Masters D 8+ in een combinatieploeg, met vedettes van weleer.
Tijdens deze editie van De Head had Willem III besloten om ook een open coastal veld uit te schrijven, ter promotie van deze nog jonge, maar snelgroeiende tak van de roeisport. De heren en dames roeiden niet de gebruikelijke afstand, maar ongeveer 5 kilometer met finish ter hoogte van Willem III en met een staande start – wat ongebruikelijk is voor coastalers en dan ook zorgde voor wat onwennigheid bij deze drie ploegen. Na een spannende strijd wist de Ploeg van de Hoop deze historische overwinning te behalen.
 
WINST
  • DME 8+ - Els van Dam (bg.) en stuurvrouwe Marty Cremer (combinatieploeg)
  • OMA 8+ - Jurjan de Graaf (bg), Thijs van Haaps, Floris Fok, Koen van der Veen, Peter van Schie, Wilf Kimberley, Jeroen Walchenbach, Reinder Lubbers (sl.) en stuurvrouwe Paulien Vocking
  • OMD 8+ - Frans Göbel (bg.) (combinatieploeg)
  • OMH 8+ - Jan Franken (bg.), Frank Dikken, Ted Landaal, Jan van der Horst, John Graham, Frank Mulder, Alex Vermeulen, Henk Sillem (sl.) en stuurman Albert Sillem
  • OCoastal4* - Rolph Hulzebos, Paul Glazener, Vincent van den Brekel, Rob Wijsbek en stuurman Henk Wismeijer