Verslag coastal wedstrijd Katwijk

Geplaatst op 12-09-2021  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Marjolein Morssinkhof
Afgelopen weekend was het tijd voor de eerste zeewedstrijd van het coastal rowing-seizoen. Katwijk aan Zee had de eer en RV Rijnland en Die Leythe hadden hard gewerkt om deze wedstrijd te realiseren. Na een aantal dagen van rustig zomerweer met dito zeewater, hadden de weergoden afgelopen zaterdag echte coastal golven voor ons in petto. Nadat de boten vanaf het strand te water waren gelaten was de eerste uitdaging voor de roeiers en stuur de boot door de branding te manoeuvreren tot het water weliswaar rustiger was, maar de golven nog steeds bijna 1 meter hoog waren.
In de eerste heat startte de damesploeg met Jannemieke ter Horst, Marjolein Morssinkhof, Christine Rustenburg, Dieuwertje Kooij en stuur Arco de Vries. Nadat een enkele golf ze belette echt uit de startblokken te vliegen kwam de vaart er goed in en werd een mooie derde plek behaald.
De heren Rob Wijsbek, Sebastian Wachholz, Mundi van den Emden en Andreas Jeunink roeiden in de tweede heat het parcours van 3 boeien en ongeveer 5 kilometer. Zij finishten als vijfde.
Al met al was het een mooi spektakel en smaakt het naar meer wedstrijden op zout water. Aankomend weekend zal alweer de laatste wedstrijd van het Nederlandse coastal seizoen op IJburg plaatsvinden, maar onze ploegen zijn hun grenzen aan het verleggen. Dus verwacht nog meer te horen uit deze gelederen!