Van het bestuur 6/5

Geplaatst op 06-05-2018  -  Categorie: Materieel  -  Auteur: John Graham

Wedstrijdboten op reis voor jeugdwedstrijden

Een aantal boten is aan verschillende jeugdleden toegewezen. Deze boten worden komend weekend voor wedstrijden in Gent gebruikt en daarna in grote Nederlandse wedstrijden.

Geen wedstrijdboot zonder toewijzing

Het blijkt dat roeiers in wedstrijdboten roeien zonder een toewijzing te hebben. Het is zeer vervelend als mensen in een boot roeien die niet aan hen is toegewezen en ook nog afstellingen wijzigen of zelfs de boot van scull naar boord ombouwen. Afstellingen mogen slechts met toestemming van de commissaris materieel of de vlootvoogd worden aangepast. Gebruik van boten die niet toegewezen zijn of wijzigen van afstellingen zonder toestemming kan tot intrekking van toewijzingen of andere maatregelen leiden.

Jeugdig succes leidt tot schaarste aan wedstrijdboten

Omdat het bij de jeugd goed gaat zijn meer boten aan hen toegewezen dan in eerdere jaren gebruikelijk was. Dit betekent dat er minder boten over blijven voor de andere roeiers. Wij werken aan een oplossing voor het feit dat er weinig toewijsboten (met name voor de kleinere nummers) voor anderen zijn. Wij hopen op het geduld van iedereen.